Doi frati romani care locuiau in Granada - Spania, impreuna cu familia, au fost abuzati de barbatul care ii primise sa locuiasca intr-unul din apartamentele sale.


Copiii imigrantilor romani din Spania si Italia cad deseori victime
Doi frati romani care locuiau in Granada - Spania, impreuna cu familia, au fost abuzati de barbatul care ii primise sa locuiasca intr-unul din apartamentele sale.


Copiii imigrantilor romani din Spania si Italia cad deseori victime ale unor pedofili care fac parte din asociatii religioase sau de binefacere, care vor, chipurile, sa ajute familiile sarace. A fost si cazul a doi frati romani care traiesc impreuna cu parintii in Granada - Spania. La inceputul saptamanii, Garda Civila l-a arestat pe spaniolul in casa caruia locuia familia romanilor. L.F.C, de 59 de ani, este inchis in acest moment sub acuzatia de abuz sexual si corupere de minori.


L-A DENUNTAT UN PROFESOR. Directorul scolii unde invatau cei doi frati a fost cel care a alarmat autoritatile, saptamana trecuta. "Copii erau neatenti si se comportau ciudat", spune directorul, in denuntul facut la politie. Profesorul a stat de vorba cu cei doi frati si a aflat ca acestia traiau impreuna cu parintii intr-un apartament inchiriat in casa unui spaniol. Insa spaniolul nu le cerea bani de chirie ba, mai mult, le dadea si mancare, ori diferite cadouri. Fratii dormeau cu randul cu spaniolul, intr-un pat matrimonial din apartamentul acestuia, aflat sub cel in care locuia familia romanilor. Copii au mai povestit profesorului ca spaniolul le facea baie si ii punea sa danseze, travestiti, in timp ce el ii filma.


PROBELE. Cele spuse de copii au fost confirmate de ceea ce au gasit politistii cand au perchizitionat casa spaniolului: mii de inregistrari video, doua camere de filmat, peruci, haine etc. Cei doi frati apareau in mare parte din "filmulete". Spaniolul detine mai multe imobile in Madrid si face parte din asociatii religioase si de binefacere, care isi propun sa ajute familiile sarace. Sub pretextul acestui ajutor, spaniolul a primit in apartamentele pe care le detine mai multi imigranti. Cercetarile politistilor au aratat ca prin patul spaniolului au mai trecut copii ai unor familii sarace de arabi, rromi si romani. Asociatia pentru drepturile copilului - Spania a angajat deja un avocat care sa se ocupe de caz.


SUBIECT DE ROMAN. Cazul unui alt copil roman, de data aceasta imigrant in Italia, a devenit subiectul unui roman prezentat saptamana aceasta la Torino. Fabio Geda spune in "Per il resto del viaggio ho sparato agli indiani" povestea lui Emil, un baietel roman de 13 ani, imigrant clandestin in Italia. Tatal lui Emil este repatriat, iar copilul ramane sa traiasca in casa unui "binefacator" - un arhitect dubios. Cand acesta incearca sa abuzeze de el, Emil il loveste, fuge si incepe sa colinde Europa, cu o trupa de artisti, in cautarea bunicului sau. Cartea candideaza la Premiile Strega - cea mai importanta distinctie literara din Italia. Povestea Mishei, o romanca de 13 ani vanduta de parinti unor pedofili, a ajuns, de asemenea, subiect de roman in Italia. "Questa e la vita" a lui Massimo Avenoso vorbeste despre viata unei fetite care e trimisa la pedofili, de unde scapa doar pentru ca era prea "batrana". Insa "scapa" intr-o retea de prostitutie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.