Roboti din intreaga lume concureaza pentru suprematie in fotbal, lupte sumo sau maraton, in cadrul unei variante robotizate a Jocurilor Olimpice, desfasurata in San Francisco. Ingineri din peste 20 de state isi arunca in lupta creatiile in cadrul Rob
Roboti din intreaga lume concureaza pentru suprematie in fotbal, lupte sumo sau maraton, in cadrul unei variante robotizate a Jocurilor Olimpice, desfasurata in San Francisco. Ingineri din peste 20 de state isi arunca in lupta creatiile in cadrul RoboJocurilor, cea mai mare competitie a robotilor din lume.  Editia de anul acesta are 83 de categorii, dintre care 18 sunt dedicate androizilor conceputi dupa modelul uman. Principala atractie a competitiei va fi lupta in care masini cu o greutate de peste 154 de kilograme se vor distruge reciproc, castigatoare urmand sa fie desemnata cea care ramane ultima functionala. Robotii combatanti vor dispune de arme precum sabii, ciocane hidraulice sau aruncatoare de flacari. Echipe din SUA, Brazilia, Mexic, Australia, Olanda si chiar Iran s-au inscris deja in aceasta competitie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.