Intr-un articol aparut in editia din 12 iunie a cotidianului francez "Le Monde" romanii sunt infatisati drept o masa extremista manipulata de Biserica Ortodoxa. Nu este prima oara cand publicatia pariziana de stanga tinde sa cada in extrema stanga de
Intr-un articol aparut in editia din 12 iunie a cotidianului francez "Le Monde" romanii sunt infatisati drept o masa extremista manipulata de Biserica Ortodoxa. Nu este prima oara cand publicatia pariziana de stanga tinde sa cada in extrema stanga deformand imaginea Romaniei si a romanilor in lume. Cu o luna in urma, ziarul francez executa aceeasi comanda in contextul unui atac mizer la adresa scriitorului anticomunist Paul Goma.
Articolul cu titlul "Conservatrice et influente, l'Eglise roumaine entretient un climat favorable aux populistes", lipsit de obiectivitate si plin de inexactitati, a starnit si reactia Patriarhiei Romane. Relatarea din Le Monde "manifesta tendinta de distorsionare a pozitiei Bisericii Ortodoxe Romane, atat fata de manifestarea publica a minoritatilor sexuale de sambata, 9 iunie a.c, cat si fata de dezbaterea din societatea romaneasca din primavara acestui an, cu privire la prezenta simbolurilor religioase in spatiul public", afirma Patriarhia printr-o precizare oficiala. "Fiind vorba de o manifestare in spatiul public a minoritatilor sexuale, Biserica si-a reafirmat punctul de vedere, care coincide cu cel al tuturor Bisericilor crestine. In acelasi timp, in comunicatul dat publicitatii, Patriarhia Romana a indemnat la intelegere si toleranta fata de participantii la manifestarea minoritatilor sexuale" transmite Patriarhia. Autorul articolului face insa "afirmatii nefondate si confuze, atribuind Bisericii aprecierea ca homosexualitatea ar fi considerat un pacat "mortal" ("peche mortel")". In ce priveste dezbaterea privind icoanele in Scoli, pozitia Bisericii Ortodoxe Romane a fost in concordanta cu reglementarile europene in domeniu, inclusiv cu declaratia Universala a Drepturilor Omului a Organizatiei Natiunilor Unite, conform carora comunitatea este singura care poate decide in aceasta chestiune, reafirma Patriarhia. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.