Red Bull Romaniacs 2007 incepe duminica, la Sibiu, cu un spectaculos show moto in care Christian Pfeiffer va executa salturi peste oameni fara a avea rampa.

Centrul istoric al Sibiului se umple de motociclete de ultima generatie, iar momirlanii din imprejurimile municipiului isi ascut coasele. Incepe raliul Red Bull Romaniacs, iar din experienta editiilor anterioare ne asteptam din nou la rideri fugariti cu furci de catre proprietarii de finete sau la motociclisti biciuiti de crescatorii de animale. De obicei, furia taranilor e potolita prin compensatii financiare, iar cea a cailor-putere de maiestria concurentilor.

Sute de temerari s-ar fi incumetat sa participe la editia 2007 a acestei competitii de enduro, una dintre cele mai dure din lume, insa doar 150 au fost acceptati. Printre acestia, Cyril Despres, dublu cistigator al Dakarului, ultima data chiar in acest an, si al editiilor 2004 si 2005 ale Red Bull Romaniacs, Dieter Happ, campion olimpic cu snowboardul la Nagano 98, sau Alex Antor, unul dintre cei trei sportivi care au reprezentat anul trecut Andorra la Olimpiada de iarna de la Torino. Vor lua startul si patru femei, nemtoaica Tina Meier urmind sa participe si la editia de anul viitor a Raliului Dakar. Concursul propriu-zis se intinde pe durata a patru zile (18-21 iunie), iar probele programate sint extrem de solicitante din punct de vedere fizic si tehnic, prin muntii din apropierea Sibiului.

Raliul va fi prefatat insa duminica, de la ora 13.00, de un show in centrul municipiului, sustinut de campionul mondial al Streetbike Freestyle 2007, Christian Pfeiffer. El va executa salturi peste oameni fara nici o sustinere sau rampa, va parcurge traseul ridicat pe roata din fata si va face multe alte acrobatii, dupa care se va da startul in prolog, concurentii trebuind sa treaca pe Bulevardul Corneliu Coposu peste cauciucuri si trunchiuri de copaci, vor trebui sa escaladeze diverse ziduri si o cladire si vor traversa mai multe rampe pentru sarituri freestyle. Anul acesta, organizatorii vor amplasa si rampe artificiale, astfel incit motociclistii sa treaca printre crengile inalte ale copacilor.

Urmariti pe www.cotidianul.ro imagini senzationale de la editiile precedente ale Red Bull Romaniacs.

Cu motocicleta in sufragerie, pe www.cotidianul.ro/select