Blamata de PNL si trimisa spre reexaminare de presedintele Basescu, „legea berii" a fost respinsa ieri definitiv de Parlament.

Cu 124 de voturi impotriva, 51 pentru (30 PSD, 11 PRM, 1 PNL, 1 PD, 1 PC, 5 independenti si 2 minoritati) si 28 de abtineri (17 PSD, 2 dintre autorii legii - PD etc.), controversata lege care acorda facilitati fiscale micilor producatori de bere a fost respinsa in Camera Deputatilor si a devenit „istorie".

Dezbaterile de ieri au fost relativ aprinse, nelipsind o serie de acuzatii intre membrii diferitelor partide si multe, foarte multe ironii la adresa autorilor, citiva deputati PD, PSD si o serie de reprezentanti ai minoritatilor si independenti. Intr-o prima faza, liberalul Cristian Adomnitei, si el coautor al legii, si-a retras semnatura, dar din bancile PSD si PRM s-a strigat ca putea „sa o faca inainte de a deveni ministru".

Legea a avut un parcurs ciudat. Intr-o prima faza a fost respinsa la Senat, dar a fost adoptata de Camera Deputatilor pe 22 noiembrie 2006. Basescu a retrimis actul normativ la Parlament si a declarat ca in Legislativ „se fac legi pentru infractori". A urmat o lovitura de teatru pe 28 martie a.c.: la reexaminare, legea a trecut cu unanimitate de voturi la Senat, fapt ce a atras noi critici ale Cotrocenilor.