Una dintre principalele probleme specific feminine, dismenoreea - caracterizata prin durerile din timpul menstruatiei - se acutizeaza in sezonul cald. Majoritatea tinerelor se confrunta cu dureri si crampe, care, uneori, radiaza in spat


Una dintre principalele probleme specific feminine, dismenoreea - caracterizata prin durerile din timpul menstruatiei - se acutizeaza in sezonul cald. Majoritatea tinerelor se confrunta cu dureri si crampe, care, uneori, radiaza in spate sau spre interiorul coapsei. Cele mai severe dureri apar in prima zi de menstruatie, dar poate exista un disconfort si cu una-doua zile inainte. Pentru a trece mai usor peste aceasta perioada, este bine sa tineti seama de urmatoarele recomandari:
- practicati sport in mod regulat. Inotul, ciclismul, alergarea si chiar mersul pe jos imbunatatesc circulatia sanguina si relaxeaza musculatura; H masajul, facut cu degetele mari, de fiecare parte a coloanei vertebrale, poate ameliora durerea timp de cateva ore;
- aspirina si ibuprofenul pot fi utile daca sunt luate la primul semn al durerii sau inainte ca aceasta sa inceapa. Nu folositi insa aceste medicamente daca aveti tulburari gastrice cu hiperaciditate.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.