Fostul giulestean a fost rascumparat de fratii Becali de la Inter si cedat echipei conduse de Mircea Rednic, aceasta fiind replica dinamovistilor la transferului golgheterului Ionel Ganea de la Dinamo la Rapid in iarna.Rapidul are de ieri seara un nou antrenor, italianul Cristiano Bergodi (foto), dar pierde jucatori de baza. Dupa Vali Badoi, care a fost vindut de George Copos la Steaua, Iannis Zicu a ajuns aseara la o alta rivala a giulestenilor, Rapid. Tranzactia a fost posibila deoarece jucatorul a fost rascumparat de la Inter pentru doua milioane de euro de fratii Becali, facind parte dintr-o tranzactie mai complexa, care ii mai incude pe Cristi Chivu si Ciprian Marica de la Sahtior Donetk. Desi nu mai are licenta de impresar din cauza neregulilor descoperite de FIFA in cazul transferului lui Florin Bratu de la Rapid in Turcia, Giovanni Becali s-a intilnit joi seara cu presedintele de la Inter, Massimo Moratti, cu care a discutat pe linga oferta pentru Chivu si situatia lui Zicu. Afacerea a iesit la iveala intr-o discutie purtata telefonic intre George Copos, actionarul majoritar de la Rapid, si Moratti. ĄZicu nu mai joaca la noi", i-a spus bossul milanez patronului giulestean, care se interesa cum sa-l pastreze pe Zicu linga Podul Grant. ĄCe-l intereseaza pe Copos ce fac eu cu Zicu?", a venit raspunsul lui Victor Becali. Zicu a fost cumparat in 2003 de Inter, care a platit 2,5 milioane de dolari celor de la Dinamo. Milanezii l-au imprumutat insa pe jucator la Parma, Dinamo si Rapid.

"Sint fericit ca am semnat cu Dinamo! Suporterii trebuie sa fie alaturi de echipa, doar asa vom reusi sa ajungem in grupele Ligii Campionilor", a declarat Zicu intr-o conferinta de presa, in timp ce presedintele Nicolae Badea a spus ca locul sau era in Stefan cel Mare: ĄZicu s-a format la Dinamo, a confirmat aici, a crescut de la meci la meci si a devenit un jucator de baza si la echipa nationala. Consiliul de Administratie a sustinut in iarna ideea formarii unui lot competitiv". Ironic, Borcea i-a multumit lui Copos ca l-a pregatit pe jucator pentru Liga Campionilor.

Zicu este definitiv la Dinamo, contractul fiind semnat pe o perioada de patru ani, urmind sa incaseze un salariu anual de 400.000 de euro. Este al treilea transfer important realizat de Dinamo in aceste zile, dupa cele ale lui Florin Bratu si Vali Nastase, jucatori are au evoluat in ultimul sezon in Franta, respectiv Italia.

Rapidul are in schimb antrenor. Nu prima optiune, care era Ladislau Boloni, deoarece a cerut garantii privind bugetul, ci a doua, italianul Cristiano Bergodi, mai modest in solicitari. "Am vorbit cu Cristiano Bergodi, care mi-a confirmat acceptul sau de a antrena Rapidul incepind din sezonul 2007/2008. Sint bucuros ca a acceptat oferta noastra si sunt convins ca in sezonul viitor Rapidul se va lupta de la egal la egal cu celelalte echipe pentru titlu si pentru a pastra Cupa Romaniei in Giulesti", a declarat Constantin Zotta. Bergodi va semna miercuri un contract pe doi ani, pentru acest lucru directorul Grigore Sichitiu urmind sa faca o vizita la Roma, obiectivul noului tehnician fiind calificarea Rapidului in Liga Campionilor.

Vezi golul lui Zicu din finala Cupei Romaniei, rapid Poli Timisoara 2-0 http://www.youtube.com/watch?v=v-O38iG-tK4