Kasia Korczak si Tristan Manco, doi artisti si graphic designeri, sint invitati la Bucuresti pentru a participa, alaturi de artistii romani, la citeva workshopuri de la UNAgaleria si Galeria Noua.

Cohn&Jansen, UNAgaleria si 2020 sint initiatorii programului "2 Cool 4 School", al carui target sint toti tinerii implicati sau macar interesati de ceea ce inseamna creativitate. La prima editie a acestui eveniment, inceputa joi, sint invitati Kasia Korczak, artista si graphic designer, si Tristan Manco, de asemenea, graphic designer, dar si autor de carti despre graffiti. Cei doi artisti vor participa la citeva workshopuri organizate la UNAgaleria si la Galeria Noua, unde isi vor prezenta si lucrarile.

Kasia Korczak este unul dintre numele cu un portofoliu semnificativ in spate: ca graficiana, a lucrat cu multi clienti celebri din SUA si Europa, printre care Nike, L’Oreal sau Colette. Acum trei ani a pus bazele studioului Korczak&Daughters, ale carui proiecte propun colaborari intre diferite limbaje artistice: de la artisti vizuali, graficieni pina la scriitori sau fashion designeri. Lucrarile sale au fost publicate in bine cunoscute reviste de arta, cum ar fi "032c", "Eye", "Creative Review" sau "Diplo", iar proiectele sale artistice au fost expuse la Design Museum si Barbican Gallery din Londra si la Casco, Utrecht. In prezent, este masterand la WErkplaats Typografie din Arnhem, Olanda.

Tristan Manco este cel care in 2002 a infiintat studioul Tijuana Design la Bristol, dar in 2006 a ales cariera de freelancer. Printre clientii sai se numara branduri foarte importante, cum ar fi "BBC", "Elle" sau "EMI Music". A publicat, la rindul sau, in reviste ca "Modart" sau "Creative Review". A publicat la Editura Thams and Hudson citeva titluri de referinta pentru ceea ce inseamna explorarea fenomenului graffiti: "Stencil Graffiti" (2002), "Street Logos" (2004) si "Street Sketchbook" (in curs de aparitie). Este editorul cartii "Graffiti World" (2004), publicata la aceeasi editura, si coautor al cartii "Graffiti Brasil" (2005).

Programul inilnirilor si workshopurilor de la sfirsitul acestei saptamini: Simbata, 9 iunie (UNAgaleria, Str. Budisteanu nr 10)


11.00 Tristan Manco. Prezentarea lucrarilor si a practicii

12.00 Workshop cu Kasia Korczak, asistata de Boy Vereecken si Tristan Manco

Duminica, 10 iunie (Galeria Noua, Str. Academiei 15)


14.00 Prezentare Tristan Manco "Street Art, in galerii sau pe strada?"