Regele Hagi luind mingea in miine pentru a bate un aut la mijlocul terenului? O ipostaza inediata a fostului capitan al nationalei, obisnuit sa fie servit de coechipieri. Se intimpla in 1987, pe un stadion din Monte Carlo, unde Hagi


Regele Hagi luind mingea in miine pentru a bate un aut la mijlocul terenului? O ipostaza inediata a fostului capitan al nationalei, obisnuit sa fie servit de coechipieri. Se intimpla in 1987, pe un stadion din Monte Carlo, unde Hagi facea instructie cu mingea pentru a nu masura dormitoare cu chibritul sau a face conducere cu valiza de recrut pe sub paturile ostasesti. Se afla la primul meci in tricoul Stelei, club care a ajuns joi la sase decenii de istorie, unde fusese transferat mai mult fortat de la Sportul Studentesc deoarece venise vremea cataniei. Se juca Supercupa Europei, adversara Stelei fiind Dinamo Kiev, iar Hagi fusese adus in Ghencea cu misiune speciala de a cistiga trofeul. Dupa un schimb de pase pe ruta Boloni-Stoica, autul lui Hagi avea sa se termine in plasa portii lui Dinamo Kiev, mingea sutata pe atunci de cvasianonimul nr. 10, cu voie de la veteranul Boloni, fiind deviata de zid in gol. 1-0 si Steaua cistiga Supercupa Europei. Era primul gol al lui Hagi in ros-albastru. Aveau sa urmeze alte 76 in 97 de partide jucate in prima liga, plus alte 12 goluri in Europa in 21 de meciuri si transferul la Real Madrid pentru 4,3 miliaone de dolari.

Vezi golul care a adus in vitrina Stelei Supercupa Europei


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.