Simona Kessler, Stefan Agopian si Costi Rogozanu au dezbatut vineri, la standul Cotidianul, succesul campaniei "Intra in carti". Dezbaterea cu tema "Cine intra in carti?", moderata de Cristian Teodorescu, a pornit de la colectia de literatura a ziaru

Simona Kessler, Stefan Agopian si Costi Rogozanu au dezbatut vineri, la standul Cotidianul, succesul campaniei "Intra in carti". Dezbaterea cu tema "Cine intra in carti?", moderata de Cristian Teodorescu, a pornit de la colectia de literatura a ziarului Cotidianul si a atins, pe parcurs, puncte nevralgice legate de piata de carte autohtona. Simona Kessler nu a ezitat sa taxeze minusurile pietei editoriale de la noi, serios afectata la capitolul promovare. Costi Rogozanu a sustinut obiectiile agentului literar, argumentind ca nici scriitorii nu fac prea mult pentru promovarea propriilor carti. Tot Rogozanu a tinut sa atraga atentia asupra riscurilor pe care si le-a asumat Cotidianul scotind pe piata o serie de autori necomerciali, multi dintre ei fiind prima data tradusi in Romania.

Stefan Agopian, dupa ce a salutat reusita acestui proiect, a propus ca in colectie sa fie inclusi autori romani. Receptiv la sugestii, Cristian Teodorescu a anuntat ca o astfel de colectie ar putea fi lansata in paralel cu cea de literatura universala. Tot Cristian Teodorescu a explicat ca succesul colectiei a fost construit pe mai multe paliere: o selectie valorica riguroasa, diversitatea genurilor propuse si prestigiul premiilor care-i recomanda pe multi dintre autorii nefamiliari cititorilor din Romania.

Click pe poze pentru a mari! Buna receptare a cartilor distribuite impreuna cu ziarul Cotidianul infirma, in opinia lui Costi Rogozanu, concluziile dezarmante ale ultimului barometru cultural. Faptul ca foarte multi cititori tin sa aiba colectia completa si urmaresc cartile in fiecare miercuri denota in mod evident un interes crescut pentru lectura, a fost de parere si Stefan Agopian. Ca piata de carte si interesul pentru literatura sint intr-o curba ascendenta o demonstreaza si cererea de carte, care, in cazul Colectiei Cotidianul, este de 100.000 de exemplare la fiecare titlu, in conditiile in care tirajul unei singure carti este de 50.000 de exemplare.

Colectia de literatura propusa de Cotidianul a inceput pe 13 septembrie 2006, iar cele treizeci si sapte de titluri publicate pina acum demonstreaza ca n-a fost deloc lansata intr-un ceas rau. Pina in prezent, s-au vindut 1.500.000 de exemplare din Colectia Literatura initiata de ziarul nostru.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.