Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a anuntat vineri ca Romania va adopta modelul britanic al managerilor de instanta. Masura va fi implementata in urma unui program de asistenta tehnica asigurat de ministerul justitiei din Marea Britanie. Sistemul
Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a anuntat vineri ca Romania va adopta modelul britanic al managerilor de instanta. Masura va fi implementata in urma unui program de asistenta tehnica asigurat de ministerul justitiei din Marea Britanie. Sistemul va fi testat pe cateva instante-pilot, care nu au fost inca stabilite. Managerii de instante si Parchete urmeaza sa preia activitatea administrativa a presedintilor de instante si a sefilor de Parchete. Perioada de testare va fi de cel putin un an, pentru ca ulterior sa fie extinsa la nivel national. Ministrul britanic al Justitiei, baroana Catherine Ashton, a explicat ca administratorii de instante "sint raspunzatori de cladire, administratie, personal si trebuie sa se asigure ca resursele sint necesare, ca sint suficiente calculatoare etc". Ea a adaugat ca menirea judecatorilor este sa studieze dosare, nu sa administreze resurse. Chiuariu a completat ca masura va usura munca magistratilor romani, care au din ce in ce mai multe cauze de judecat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.