"Marsul Diversitatii", la care sunt asteptate peste o mie de persoane, va incepe astazi, de la ora 17.00, pe traseul Bulevardul Unirii - Piata Unirii - Piata Constitutiei - Parcul Izvor, unde se va incheia, la ora 19.00. Primaria Capitalei nu si-a da
"Marsul Diversitatii", la care sunt asteptate peste o mie de persoane, va incepe astazi, de la ora 17.00, pe traseul Bulevardul Unirii - Piata Unirii - Piata Constitutiei - Parcul Izvor, unde se va incheia, la ora 19.00. Primaria Capitalei nu si-a dat acordul ca manifestantii sa se opreasca in vreun loc pe traseu. Potrivit autoritatilor locale, circulatia rutiera pe Bulevardul Unirii nu va fi afectata, coloana de manifestanti ocupand doar o singura banda de circulatie, din cele trei pe sens. Manifestarea incheie cea de-a patra editie a Festivalului Diversitatii - GayFest 2007. Forumul Crestin "Noua Dreapta" a reactionat, declarand ca va organiza propriul miting impotriva paradei minoritatilor sexuale, miting ce are loc astazi, intre orele 10.00 si 12.30. Manifestantii se vor strange in Piata Unirii (Dealul Mitropoliei) si apoi pe traseul Bulevardul IC Bratianu- Nicolae Balcescu - Dem I. Dobrescu (Galeriile Orizont) - Calea Victoriei - Piata Natiunilor Unite - Splaiul Independentei - Piata Unirii. La ora 12.30, organizatorii vor sustine o conferinta de presa, in zona Dealul Mitropoliei.
Noua Dreapta condamna mitingul
Presedintele "Noii Drepte", Tudor Ionescu, a condamnat cu duritate mitingul homosexualilor, considerandu-l o "sfidare" a vointei "majoritatii" printr-o "dictatura a minoritatilor". Noua Dreapta este de acord cu orientarile sexuale ale manifestantilor, cata vreme acestea "nu pasesc in spatiu public": "Din punctul nostru de vedere, suntem in continuare oripilati de faptul ca aceste manifestari au continuitate de la un an la altul. La fel, din punctul nostru de vedere, ele fac parte din acele manifestari pe care regretatul Papa Ioan Paul al ll-lea le-a denumit "cultura mortii", pentru ca prin ceea ce fac homosexualii, atat barbati, cat si femei, nu glorifica fertilitatea, viata, ci moartea, extinctia. Aceste parade ale homosexualillor reprezinta, de fapt, o violare a dreptului majoritatii romanilor de a-si creste copiii intr-un mediu curat din punct de vedere moral. Noi, repet, nu avem nici o problema cu ceea ce fac dansii in cadru privat, in casele lor, in dormitoarele lor. Acolo pot face ce vor. In momentul in care pasesc in spatiu public atunci devine si problema noastra, pentru ca in spatiul public suntem si noi, copiii nostri si atunci trebuie sa fim intrebati si noi pentru ca, pana la urma, traim intr-o democratie, iar democratia este vointa majoritatii. Asa se iau deciziile in democratie, in functie de ceea ce majoritatea doreste". Democratie nu inseamna si drepturile minoritatilor, l-am intrebat pe liderul "Noii Drepte"? "Da, dar nu dictatura minoritatilor. Drepturile vin la pachet cu obligatiile, iar una din obligatiile de baza ale minoritatii este sa respecte vointa si dorinta majoritatii, nu sa o sfideze, sa o provoace, nu sa o oripileze sau sa faca prozeliti. Pentru ca ei, cum spunea Sfantul Parinte, fac parte din acea cultura a mortii. Dansii nu pot procrea, ei nu-si pot spori numarul decat cu copiii nostri, doar prin adoptii", ne-a declarat presedintele "Noii Drepte".
Bune moravuri si noi moravuri
Tudor Ionescu a precizat ca marsul pe care-l va organiza astazi este unul de "protest fata de acest eveniment care popularizeaza ostentativ homosexualitatea, prezentata in mod ipocrit ca "stil de viata alternativ" si element de "diversitate". Marsul "este o manifestare cu caracter provocator, obscen si anti-social, care aduce atingere bunelor moravuri si ordinii publice, promovand un stil de viata in antiteza cu valorile crestine ale familiei romanesti". Ca si anul trecut vom organiza un mars. Dansii organizeaza un "mars al diversitatii", noi vom organiza un "mars al normalitatii", pentru ca ceea ce dansii denumesc in mod ipocrit "diversitate" e, de fapt, perversitate. Marsul dansilor ar trebui sa se numeasca "marsul perversitatii" pentru ca vedem barbati cu picioare paroase in fuste mini, barbati cu barba, dar machiati strident si alte chestii pe care le vedem doar in picturile lui Goya...". Noua Dreapta nu a avut de-a face si nu a fost implicata in violentele de anul trecut si nici in acest an nu se pune problema de asa ceva, a tinut sa precizeze Tudor Ionescu.
"Gay crestin"
Florin Buhuceanu, vicepresedintele Asociatiei Accept, organizatie care lupta pentru promovarea "drepturilor minoritatilor sexuale din Romania", activist pentru drepturi LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si transgeni), s-a declarat "gay crestin", promovand toleranta si non-violenta impotriva homosexualilor. "Domnul Buhuceanu, a replicat Tudor Ionescu, din cate stiu, a facut si vreo doi ani de teologie, cu siguranta insa ca nu i-a facut din convingere, ci doar ca sa manjeasca aceasta institutie. Nu poti fi crestin si homosexual, in opinia noastra. Intr-adevar, crestinism inseamna toleranta, insa crestinism inseamna in primul rand credinta. Iar daca esti un om credincios, respecti legea crestineasca. Iisus nu a spus nicaieri ca e in regula ca doi barbati sa se impreuneze sau doua femei... E o contradictie totala. Avem in Scriptura exemplul cumplit si teribil al cetatilor Sodoma si Gomora, distruse tocmai pentru viciul care le rodea, tocmai pentru homosexualitate. De aceea, motto-ul sub care se va desfasura anul acesta marsul nostru este: "Romania nu e Sodoma".
In acest an, tema prioritara a Festivalului GayFest este casatoria (parteneriatul civil), reprezentantii organizatiei Accept apreciind ca "adoptarea de legislatie in acest sens constituie un pas decisiv pentru afirmarea egalitatii de drepturi a tuturor cetatenilor". In cursul zilei de ieri am incercat, in repetate randuri, sa luam legatura telefonic cu vicepresedintele Accept insa acest lucru nu a fost posibil. Reprezentantii Accept si-au exprimat insa temerile ca, si anul acesta, manifestantii Gay Fest vor fi agresati. Anul trecut, manifestantii au fost loviti de la balcoanele blocurilor de pe Bulevardul Unirii cu diverse obiecte aruncate de locatari. Pe durata manifestatiei, unele persoane au reusit sa strapunga cordonul de protectie al jandarmilor si sa-i atace pe demonstranti, in zona Magazinului Unirea, sau sa-i fugareasca, dupa incheierea mitingului, in zona statiei de Metrou Izvor.
Patriarhia dezaproba
"Patriarhia Romana dezaproba manifestarea minoritatilor sexuale in spatiu public, pe care o considera o ofensa la adresa moralitatii vietii publice, a institutiei sacre a familiei si un pericol pentru formarea generatiilor tinere, prin expunerea lor la corupere morala", se arata intr-un comunicat. Chiar daca "condamna pacatul care distruge fiinta umana", Biserica Ortodoxa ofera asistenta spirituala celor ce doresc sa se indrepte, se arata in comunicatul Patriarhiei, "manifestand intelegere si toleranta fata de cel pacatos". Totodata, BOR "recomanda credinciosilor din Bucuresti sa evite prezenta pe traseul pe care se va desfasura manifestarea", indemnandu-i sa participe la rugaciunile oficiate in cadrul slujbei Vecerniei din dupa-amiaza aceasta, "pentru apararea demnitatii persoanei umane, ocrotirea vietii si a familiei si indreptarea semenilor nostri care au nevoie de ajutor". Partidul "Pentru Patrie" si Fundatia "Prof. George Manu" au trimis, ieri, doua note de protest la Primaria Capitalei, cerand retragerea autorizatiei de miting a homosexualilor. "Conform statisticilor oficiale, 87% din cetatenii Romaniei se declara crestini-ortodocsi, consideram ca promovarea in public a unor gesturi si atitudini ce contravin principiilor moralei crestine poate genera resentimente si chiar tensiuni la nivelul unor largi segmente sociale. Cerem cu fermitate Primariei Municipiului Bucuresti sa dovedeasca spirit de responsabilitate civica si sa retraga decizia de autorizare a marsului homosexualilor", se arata in comunicatul celor doua organizatii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.