Victor Ponta ii cere ministrului Chiuariu sa plateasca deplasarea cu elicopterul la Suceava, la inaugurarea bazinului de inot de la fosta sa scoala generala.



Victor Ponta a declarat vineri ca va sesiza Curtea de Contu
Victor Ponta ii cere ministrului Chiuariu sa plateasca deplasarea cu elicopterul la Suceava, la inaugurarea bazinului de inot de la fosta sa scoala generala.



Victor Ponta a declarat vineri ca va sesiza Curtea de Conturi in legatura cu deplasarea facuta de ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, cu elicopterul la Suceava, unde a participat la inaugurarea bazinului de inot al scolii la care a invatat. Deputatul PSD ii cere ministrului Justitiei sa achite transportul cu elicopterul din banii sai sau ai protectorului sau, Relu Fenechiu.

"Ma astept ca domnul Chiuariu sa plateasca, fie din banii Domniei sale, fie din banii lui Relu Fenechiu, indiferent daca va ramine ministru sau se va intoarce la calitatea de avocat al domnului Fenechiu. Credeam ca genul acesta de aroganta si de ciocoism a disparut de multi ani din Romania", a spus Victor Ponta. Declaratia vicepresedintelui PSD a fost facuta in urma articolului "Ministrul Chiuariu, in vizita la piscina cu elicopterul Politiei", aparut vineri in Cotidianul, care a dezvaluit in exclusivitate faptul ca ministrul Justitiei s-a deplasat joi cu elicopterul Ministerului de Interne, la Suceava, pentru a inaugura o piscina la fosta sa scoala generala. Deplasarea ministrului Justitiei la Suceava si retur a costat Ministerul de Interne 7.000 de euro. Chiuariu a declarat pentru Cotidianul ca a folosit elicopterul din cauza crizei de timp, deoarece asistase si la prezentarea motiunii de cenzura a PD in Parlament si trebuia sa ajunga si la intilnirea cu magistratii suceveni. Judecatoarea Gabriela Rata, purtatorul de cuvint al Curtii de Apel Suceava, a declarat pentru Cotidianul ca ministrul a anuntat la inceputul saptaminii ca va vizita Scoala Generala nr. 3, ocazie cu care ar putea sa organizeze si o intilnire cu magistratii din judet.

Ministrul Justitiei a declarat vineri pentru MEDIAFAX ca, daca nu ar fi fost stabilita intilnirea cu magistratii suceveni, nu s-ar mai fi dus joi la Suceava cu elicopterul. "Am plecat la Suceava dupa sedinta Parlamentului privind motiunea PD, iar la ora 20.00 trebuia sa fiu in Bucuresti, unde aveam programata intilnirea cu ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti si cu ministrul britanic al justitiei, baroana Catherine Ashton", a precizat Chiuariu. Ministrul liberal al Justitiei nu a vrut sa comenteze afirmatiile deputatului PSD Victor Ponta.

Conducerea PLD Dolj a anuntat vineri ca ii va trimite luni premierului Calin Popescu Tariceanu o scrisoare prin care ii va solicita demiterea ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu, deoarece acesta a folosit un elicopter pentru a participa la inaugurarea unei piscine. "Folosirea unui elicopter pentru a inaugura o piscina la scoala in care a studiat este de neconceput", a declarat vineri pentru MEDIAFAX liderul PLD Dolj, Horatiu Buzatu. La rindul lui, presedintele PLD Craiova, Dan Cherciu, considera ca ministrul Justitiei a fost un elev cu rezultate slabe la invatatura si nu a dorit decit sa-si impresioneze fostii dascali. "Domnul Chiuariu a vrut sa-si impresioneze profesorii macar cu zgomotul elicopterului daca prin rezultatele scolare nu a putut", a spus Cherciu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.