Insula este cunoscuta sub denumirea de "Insula Soarelui", care a luat nastere din unirea zeului Helios cu nimfa Rhoda.     Cea mai mare insula din Arhipelagul Dodecaneselor, Rhodos a devenit un centru regional important datorita pozitiei
Insula este cunoscuta sub denumirea de "Insula Soarelui", care a luat nastere din unirea zeului Helios cu nimfa Rhoda.     Cea mai mare insula din Arhipelagul Dodecaneselor, Rhodos a devenit un centru regional important datorita pozitiei sale, a climatului si a atractiilor naturale. Pe insula gasim, practic, trei orase: modern, antic si medieval. Orasul antic a fost fondat in 408 i.Ch. si este situat pe varful colinei Monte Smith. Orasul se mandreste cu ruinele templelor lui Zeus, Atena si Apollo, precum si cu Stadionul vechi si Teatrul. De asemenea, in Cetatea medievala poate fi vazut si vizitat Castelul Marelui Maestru, Strada Cavalerilor Ioaniti cu fostele hanuri construite pentru cavaleri. Orasul medieval este inconjurat de zidurile ridicate de Cavalerii Cruciati.       ATRACTII. Daca ajungeti pe insula, trebuie neaparat sa vizitati Valea Fluturilor si baile termale de la Kalithea. La 15 kilometri de insula se gaseste o plaja superba ce apartine familiei cunoscutului actor Anthony Quinn si este pusa la dispozitia turistilor. Filerimos, candva Acropolul orasului Ialisos, unde pe varful muntelui se afla o biserica construita de catolici in secolul al XV-lea si preluata mai tarziu de ortodocsi. Aici se gaseste o cruce inalta de 16 metri, cu scara interioara, pentru a putea urca si observa panorama impresionanta a insulei.       PRETURI. Un sejur de sapte zile pe una dintre insulele din Grecia costa intre 600 si 800 de euro de persoana. Pretul include cazarea la hotel de patru sau cinci stele, in regim all-inclusive, transport cu avionul, taxe de aeroport, transferuri si asistenta ghid. Hotelurile au piscine, iar in apropiere au iesire la Marea Egee. Pe malul marii nu se poate sta, deoarece nisipul lipseste, iar in locul lui gasim pietre, insa sunt sezlonguri la discretie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.