In Canada se disputa al saselea Grand Prix de Formula 1, unul dintre cele mai solicitante pentru frine.

De la un Grand Prix desfasurat cu incetinitorul la Monte Carlo, Formula 1 intra duminica (ora 20.00, in direct la TVR 1) intr-o t
In Canada se disputa al saselea Grand Prix de Formula 1, unul dintre cele mai solicitante pentru frine.

De la un Grand Prix desfasurat cu incetinitorul la Monte Carlo, Formula 1 intra duminica (ora 20.00, in direct la TVR 1) intr-o treapta superioara de viteza, circuitul Gilles Villeneuve fiind rapid, dar si foarte solicitant pentru frine. A fi bun pe Insula Notre Dame, din Montreal, inseamna sa monitorizezi extrem de atent uzura discurilor si a placutelor de frina, existind patru puncte de frinare de la peste 300 km/ora si doua de la peste 250 km/ora. De-a lungul istoriei, Ferrari a aratat ca se comporta in Canada mai bine decit rivalele, din cele 28 de curse disputate aici 11 fiind cistigate de scuderia de la Maranello. Prin prisma celor intimplate in acest sezon, mult mai interesant este insa duelul Alonso vs Hamilton, din curtea celor de la McLaren, mai ales ca vine la doar doua saptamini dupa ce echipa a facut obiectul unei investigatii disciplinare a FIA, ca urmare a strategiei de cursa a patronului Ron Dennis, care l-a defavorizat pe Hamilton in detrimentul lui Alonso. Oricum, cei doi conduc la egalitate de puncte, 38, in clasamentul dupa cinci etape.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.