Echipa din insorita Californie, care a apartinut concernului pentru copii, a cistigat finala ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheata.

Disney a lansat o noua "productie". Echipa Anaheim Ducks, din insorita Californie,
Echipa din insorita Californie, care a apartinut concernului pentru copii, a cistigat finala ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheata.

Disney a lansat o noua "productie". Echipa Anaheim Ducks, din insorita Californie, detinuta pina acum doi ani de colosul american, a cistigat in premiera Cupa Stanley, invingind-o pe Ottawa Senators, in finala ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheata. Considerata echipa amuzanta a competitiei, "Ratele" din Anaheim au devenit o trupa de temut in acest sezon, precedenta performanta fiind atingerea finalei, in 2003.

Pentru cei mai multi dintre suporteri, formatia din Anaheim ramine echipa detinuta de Disney si care in urma cu 14 ani a jucat intr-un film pentru copii. Gruparea Anaheim Ducks era populara datorita echipamentului in culori galben-verde si a faptului ca avea cele mai multe mascote din campionatul nord-american de hochei. Una dintre ele dansa pe tabela de marcaj dupa fiecare gol al formatiei favorite.

Pentru jucatorul Teemu Selanne, cistigarea Cupei Stanley are o semnificatie aparte. Dupa 14 ani de experienta in NHL, Selenne a intrat in posesia primului trofeu din cariera, la virsta de 36 de ani. Performanta este si mai mare in contextul in care, in urma cu doi ani, jucatorul care cistiga 3,75 de milioane de dolari pe sezon a suferit o grava accidentare la tendonul lui Ahile, in urma careia a fost la un pas sa se retraga din activitate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.