Culoarea, element esential al creatiilor lui Dior, este tema expozitiei de la Granville, un omagiu adus unuia dintre cei mai cunoscuti creatori de moda din toate timpurile.     Christian Dior si-a petrecut copilaria in casa familiei sale
Culoarea, element esential al creatiilor lui Dior, este tema expozitiei de la Granville, un omagiu adus unuia dintre cei mai cunoscuti creatori de moda din toate timpurile.     Christian Dior si-a petrecut copilaria in casa familiei sale din Granville, o casa cu o gradina magnifica, o adevarata opera de arta, realizata intre anii 1906 si 1930, de catre mama creatorului, Madeleine Dior. Restaurata, gradina va fi una din principalele atractii ale expozitiei, evocand legatura profunda intre arta amenajarii gradinii si creatiile haute-couture ale lui Dior. Alaturi de aceasta sunt evocate de asemenea schimbarile tendintelor in moda, precum si creatiile celor cinci designeri care i-au succedat.   In micul dictionar de moda scris de Dior in 1954, acesta vorbeste despre farmecul culorilor: "Culorile sunt fabuloase, insa trebuie folosite cu grija". Moda haute couture a anilor a€™80 se bazeaza pe o paleta de noua culori: rosu, lila, roz, gri, alb, negru, albastru, verde si auriu. Noua creatii, cate una pentru fiecare culoare, vor fi expuse pentru a simboliza un cod distinct al Casei. Gradina de iarna a muzeului din Granville va prezenta istoria liniei de parfumuri si cosmetice Dior.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.