Singurul scriitor strain invitat de Polirom la BookFest locuieste in Titan... Philip O. Ceallaigh este irlandez, iar din anul 2000 s-a stabilit in Bucuresti, unde a lucrat ca scriitor independent, editor si translator. A fost singurul irlandez care a
Singurul scriitor strain invitat de Polirom la BookFest locuieste in Titan... Philip O. Ceallaigh este irlandez, iar din anul 2000 s-a stabilit in Bucuresti, unde a lucrat ca scriitor independent, editor si translator. A fost singurul irlandez care a muncit ilegal pe un santier din Romania. "Insemnari dintr-un bordel turcesc" (traducere de Ana Maria Lisman) este o colectie de 19 povestiri, cu care a castigat premiul Rooney pentru Literatura Irlandeza, Glen Dimplex New Writers Award si elogiile criticilor britanici si americani. Realitatea pe care o descriu cele mai multe dintre povestirile sale este perioada tulbure a tranzitiei de la nicaieri spre nicaieri in care pare sa se fi impotmolit Romania postcomunista. Lumea cartierelor periferice cu blocuri cenusii, apartamente inghesuite, robinete care curg si acoperisuri desfundate, lumea satelor incremenite intr-un Ev Mediu prelungit, a imigrantilor ilegali din Statele Unite si a prostituatelor ex-sovietice care fac cariera pe malul Mediteranei.
Cateva dintre lansarile zilei
Polirom - ora 13.00, "Religie, politica si mit. Texte despre Mircea Eliade si Ioan Petru Culianu", de Andrei Oisteanu, prezinta: Andrei Cornea, Mihail Neamtu * Humanitas - ora 11.00, "Despre miresme si duhori" de Madalina Diaconu; ora 12.00 - "Calatorul heruvimic" de Angelus Silesius; 12.30 - "In tara Miticilor. De sapte ori Caragiale" de Ioana Parvulescu; ora 14.00 - "Thocomerius - Negru Voda. Un voivod cuman la inceputurile Tarii Romanesti" de Neagu Djuvara; ora 15.00 - "Despre necunoscut" de Theodor Baconsky; ora 16.00 - "Bazar bizar" de Radu Paraschivescu; * ALL - ora 18.00 Opere Complete (volumul IV) de Bujor Nedelcovici; ora 19.00 - "Cronica vietii mele" vol. I de Bob Dylan si "Magical Mystery Tours: Viata mea cu Beatles" de Tony Bramwell, Rosemary Kingsland; * Brumar - ora 16.00, "Stapanul lupanarului" de Diana Corcan; ora 18.00 - "Cartea psalmilor" in talmacirea lui Serban Foarta * Corint - ora 12.00 "Convorbiri cu Octavian Paler" de Daniel Cristea Enache; ora 14.00 - Lansarea colectiei de cultura generala pentru copii intre 6 si 12 ani" (M.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.