Fostul premier Adrian Nastase critica in termeni duri politica externa a Romaniei atit in raport cu Rusia, dar si cu Statele Unite. Intrebat in emisiunea "Pro Vest", ce va fi difuzata duminica, la PRO TV, cum se pozitioneaza Romania in raport cu Rusi
Fostul premier Adrian Nastase critica in termeni duri politica externa a Romaniei atit in raport cu Rusia, dar si cu Statele Unite. Intrebat in emisiunea "Pro Vest", ce va fi difuzata duminica, la PRO TV, cum se pozitioneaza Romania in raport cu Rusia, Adrian Nastase a raspuns: "Prost".

Nastase a fost si mai transant atunci cind a vorbit de relatiile cu SUA. "Sintem ayatolahi ai americanilor si spunem lucrurile dezagreabile, pe care americanii nu le-ar spune, servind interese care nu sint ale noastre", a spus fostul prim-ministru. "Este inutil sa-i iritam pe rusi daca nu avem probleme importante de dezbatut", a precizat Nastase, completand ca, in timp ce Romania sustine interesele SUA, "americanii le vand rusilor Boeinguri".

In ceea ce priveste situatia interna, el a apreciat ca in acest moment lipseste nucleul unui strategii coerente postaderare. Fostul prim-ministru a afirmat ca este important sa se gaseasca solutiile prin care sa se creasca "viteza de modernizare" a tarii si trebuie stabilita o strategie postaderare pertinenta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.