Credinta l-a readus la viata  Jan Grzebski, un polonez care a intrat in coma in 1988, si-a revenit dupa 19 ani. Descopera o noua viata, intr-o tara unde oamenii vorbesc la telefonul mobil, iar comunismul e de domeniul trecutului. &
  Credinta l-a readus la viata  Jan Grzebski, un polonez care a intrat in coma in 1988, si-a revenit dupa 19 ani. Descopera o noua viata, intr-o tara unde oamenii vorbesc la telefonul mobil, iar comunismul e de domeniul trecutului.     Fost angajat al cailor ferate poloneze, Jan Grzebski a suferit un accident si a intrat in coma in epoca comunista, cand rafturile magazinelor erau goale, iar oamenii stateau la cozi interminabile pentru alimente. Intre timp, Polonia a intrat in Uniunea Europeana si in NATO. "Inainte de a ma imbolnavi, in magazine nu gaseam decat ceai si otet, carnea era rationalizata si benzina la fel. Astazi ma uimesc oamenii care vorbesc la telefonul mobil pe strada si abundenta din magazine", a marturisit Jan Grzebski televiziunii poloneze Polsat.   In urma unei cazaturi dintr-un vagon, el a dezvoltat o tumoare cerebrala. A ramas imobilizat, cu timpul a incetat sa mai vorbeasca si sa se mai miste. "In toti acesti ani vedeam si auzeam tot, inclusiv medicii care imi mai dadeau o luna sau doua de trait", a povestit polonezul, acum in varsta de 65 de ani. Jan Grzebski este convins ca a ramas in viata datorita sotiei sale, Gertruda. "Ea a avut grija de mine si mi-a salvat viata." Casatorit si tatal a patru copii la momentul accidentului, Jan Grzebski are in prezent 11 nepoti.       CREDINTA. Gertruda Grzebski (63 de ani) nu a crezut in prognosticul medicilor. "Am plans si m-am rugat foarte mult. Cei care veneau in vizita ma intrebau cand va muri. Dar iata ca nu este mort." Acum isi petrece timpul asezat in scaunul cu rotile, se uita la televizor. Este cea mai mare recompensa pentru toata dragostea si credinta mea", a marturisit ea. "Starea pacientului se imbunatateste pe zi ce trece. Isi poate misca picioarele si poate tine in mana obiecte usoare. Daca va continua sa pro-greseze, in curand ar putea merge", a declarat Wojciech Pstragowski, specialistul in recuperare medicala care s-a ocupat de Jan Grzebski.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.