Postul lui Dan Diaconescu a mai incasat o amenda de 25.000 de lei si risca pierderea licentei daca va continua sa supere CAN.Dupa ce a dictat o intrerupere de zece minute a programului OTV pentru reflectarea cazului „Ralph" in cadrul emisiunii „Dan Diaconescu Direct", Consiliul National al Audiovizualului a revenit joi cu o noua somatie si o amenda de 25.000 de lei la adresa postului. Reflectarea cazului celor doua gemene spinzurate la Cluj s-a lasat si el cu admonestari in sedinta CNA. Antena 1 a incasat o sanctiune de 2.500 de lei pentru difuzarea de reportaje in care s-a inclus fringhia cu care s-au sinucis clujencele, in timp ce Antena 3 a scapat doar cu o somatie. Decizia de somare in cazul OTV s-a dat dupa difuzarea unui alt text decit cel impus de CNA drept pedeapsa in timpul intreruperii emisiei. Penalizarea financiara a vizat difuzarea de informatii incorecte despre activitatea CNA, precum si prezentarea datelor de contact ale unor persoane. Potrivit Consiliului, OTV a oferit informatii gresite despre afacerile din Italia ale membrului CNA Constantin Dutu si a facut publice datele personale ale unor persoane neimplicate direct in cazul „Ralph".

OTV se apropie cu pasi repezi de suspendarea licentei. „Pe incalcarea aceluiasi articol de lege au primit deja de doua ori zece minute de suspendare a emisiei. Au indeplinit de doua ori criteriul, iar daca o fac si a treia oara, atunci vor primi trei ore de suspendare. Pentru o noua abatere de la litera aceluiasi articol, li se ridica licenta", declara pentru Cotidianul Attila Gasparik, presedintele interimar CNA.

O pozitie la fel de critica la adresa OTV a adoptat si Clubul Roman de Presa. „Emisia OTV constituie o batjocura permanenta la adresa demnitatii umane, dreptului la imagine sau a prezumtiei de nevinovatie. OTV incearca sa se substituie organelor de cercetare si justitiei, intr-o maniera care aduce aminte de «tribunalele populare» ale totalitarismului", se arata intr-un comunicat remis joi de CRP.

Licenta de emisie a postului OTV a mai fost suspendata in septembrie 2002 de CNA, in urma sesizarilor referitoare la emisiunile „Dan Diaconescu Direct" din 31 iulie si 10 septembrie. Editia din septembrie l-a avut invitat pe Corneliu Vadim Tudor, iar CNA a considerat ca postul a incitat la ura de rasa, religie si sex si a incalcat demnitatea umana.

Cazul OTV, la procurorul general Abordarea OTV in cazul sinuciderii lui Bogdan Costache a ajuns tot joi in atentia procurorului general al Romaniei, Codruta Kövesi, dupa sesizarea facuta de CNA. Pe linga vizionarea materialelor video, Parchetul instantei supreme va verifica si scurgerile de informatii din dosar, au declarat surse oficiale, citate de MEDIAFAX. Raspunderea pentru difuzarea de OTV a imaginilor cu elevul sinucigas revine, potrivit surselor, unui procuror al Parchetului Tribunalului Bucuresti.