Primii doi clasati in Raliul Dakar vin la Red Bull Romaniacs, unul dintre cele mai dure concursi enduro din lume.

150 de concurenti, printre care si primii doi clasati in Raliul Dakar 2007, clasa moto, vor lua startul la editia din
Primii doi clasati in Raliul Dakar vin la Red Bull Romaniacs, unul dintre cele mai dure concursi enduro din lume.

150 de concurenti, printre care si primii doi clasati in Raliul Dakar 2007, clasa moto, vor lua startul la editia din acest an a Red Bull Romaniacs 2007, care se va desfasura in perioada 17-21 iunie, cu start din centrul Sibiului. "Anul acesta avem un numar record de participanti (n.r: 25 la clasa Profesionisti (reprezentand 10 tari), 66 la clasa Experti si 58 de piloti la clasa Hobby), dar ramine de vazut citi dintre ei vor si ajunge la sosire. Tinand cont de ceea ce s-a intamplat la editiile trecute, cred ca o treime dintre piloti nu vor reusi sa termine concursul", a spus organizatorul Martin Freinademetz, austriacul care anul acesta a concurat la Raliul Dakar cu licenta eliberata de Federatia Romana de Motociclism.

Francezul Michel Gau, cistigatorul de anul trecut, va avea o misiune extrem de dificila, tinind cont ca pe lista de start se afla si compatriotii sai, Cyril Despres, de doua ori cistigator al Raliului Dakar (2005 si 2007), si David Casteu, ocupantul pozitiei secunde la editia din acest an a Dakar-ului. Olandezul Frans Verhoeven este si el unul dintre favoritii la un loc pe podium, mai ales dupa evolutia buna din Raliul Dakar 2007, competitie in care a abandonat insa din cauza unei accidentari in ziua a 13-a.

La startul editiei din acest an, la clasa Profesionisti, se va afla si romanul Emanuel Gyenes. Dupa ce a cistigat doi ani la rind titlul la clasa Experti, romanul cu cea mai buna clasare in Raliul Dakar este pregatit pentru aceasta provocare. "Stiu cit de greu a fost traseul in anii trecuti si sunt convins ca anul acesta va fi la fel. Sint sigur insa ca experienta din Dakar ma va ajuta mult anul acesta", a declarat Emanuel Gyenes, singurul roman care va participa la clasa Profesionisti. Christian Pfeiffer, campion mondial la indoor street bike freestyle, va face si el spectacol la Red Bull Romaniacs. Germanul nu numai ca va concura in cel mai dur concurs de enduro din lume, dar a pregatit si un show special in prologul editiei din acest an, programat duminica 17 iunie, ora 13:00, in centrul orasului Sibiu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.