Finalista de la Roland Garros isi exersa iarna loviturile intr-un bazin care era golit de apa, din cauza ca incalzirea costa prea mult.

Nascuta intr-un spatiu multietnic, sirboaica Ana Ivanovic a ajuns ca la 20 de ani, pe terenurile
Finalista de la Roland Garros isi exersa iarna loviturile intr-un bazin care era golit de apa, din cauza ca incalzirea costa prea mult.

Nascuta intr-un spatiu multietnic, sirboaica Ana Ivanovic a ajuns ca la 20 de ani, pe terenurile de tenis, sa reprezinte un amestec de stiluri si sa aminteasca de multe dintre jucatoarele de tenis ale trecutului. Dragostea pentru "sportul alb" i-a fost inspirata de evolutiile Monicai Seles, cistigatoare a Roland Garros-ului intre 1990 si 1992, figura sa aminteste de cea a Gabrielei Sabatini, iar in modul de a juca a imprumutat mult de la Steffi Graf. Are acelasi serviciu excelent al nemtoaicei, acelasi forehand incredibil, fiind deficitara doar la mobilitatea in teren, aspect pe care are insa timp sa il corijeze. Simbata joaca prima sa finala intr-un turneu de Grand Slam, dupa ce in urma cu doar patru saptamini a cistigat titlul la Berlin, in fata Svetlanei Kuznetova. Pe aceeasi jucatoare a eliminat-o in sferturi la Roland Garros, inainte de a o spulbera, joi, pe Maria Sarapova (6-2, 6-1). Aceasta din urma victorie a facut-o sa redeschida paginile trecutului: "Am crescut intr-un club care avea un bazin olimpic. Pe timpul iernii, pentru ca incalzirea costa prea mult si nu era multa lume care il folosea, acesta era golit, se desfasura mocheta sierau instalate doua terenuri de tenis. Vara era mai bine, aveam mai multe terenuri de zgura". Razboiul si perioada de dupa au marcat-o si ele: "A fost greu, mai ales in timpul bombardamentelor din 1999.

Atunci ma gindeam ca nu voi putea continua cu tenisul. Apoi am avut probleme cu deplasarile, pentru ca au existat dificultati in ceea ce priveste obtinerea vizei. Pentru a lua avionul trebuia sa mergem mai intii cu autobuzul in Ungaria, iar acest lucru lua cel putin sase ore". In finala de la Roland Garros ea este outsider in fata mult mai titratei Justine Henin, belgianca de 25 de ani care a disputat deja noua finale de Grand Slam, cistigind cinci dintre ele (Roland Garros 2003, 2005, 2006; US Open 2003; Australian Open 2004). Finala feminina a turneului de la Roland Garros se disputa simbata, de la ora 16.00, si va fi transmisa in direct de Eurosport si TVR 2.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.