Editia din acest an a Targului de Carte BookFest se deschide maine. Colegul nostru Tesu Solomovici, care are propria sa editura, ne-a vorbit despre cartile pe care le va lansa in cadrul acestui eveniment. "Chiar in prima zi, incepand de la orele 14.0
Editia din acest an a Targului de Carte BookFest se deschide maine. Colegul nostru Tesu Solomovici, care are propria sa editura, ne-a vorbit despre cartile pe care le va lansa in cadrul acestui eveniment. "Chiar in prima zi, incepand de la orele 14.00, vor fi lansate cinci carti, oarecum inrudite: "Jurnalul II. Jurnal indirect. 1926-1945" de Mihail Sebastian si "Mircea Eliade si Evreii. Din culisele unui divort istoric" de Tesu Solomovici. De asemenea vor fi lansate lucrarile "Istoria evreilor din Romania. 2000 de ani de existenta continua" si "Istoria Holocaustului din Romania, Transnistria. Transilvania de Nord" ambele de Tesu Solomovici si "Maresalul Ion Antonescu. Erou, martir sau criminal de razboi?", un colocviu istoric virtual pro si contra fostului conducator al Romaniei, la care participa regi, generali, presedinti de stat, oameni politici, scriitori, ziaristi etc. Vor lua cuvantul acad. Nicolae Breban, jurnalistul Sorin Rosca Stanescu, regizorul Harry Eliad si dr. Aurel Vainer si ing. Osy Lazar, conducatori ai evreimii-romane si George Becali si Radu Catalin Dancu (acestia din urma sponsorizand cateva dintre aceste carti). A doua zi, va fi lansata "Istoria oratoriei la romani", (vol. I) - cuprinzand patru secole de oratorie, de la Antim Ivireanu si pana la Ion Antonescu. Lucrarii istoricului V.V. Hanes, care a intocmit lucrarea in anii '30, i-am adaugat cateva personalitati ale interbelicului (Nae Ionescu, Nichifor Crainic, George Calinescu, Ion Antonescu). Joi, la ora 14.00, aceeasi editura lanseaza volumul lui Victor Roncea "Davai ceas, davai Traian", iar doua ore mai tarziu antologia de umor "Mic si-al dracului" de Ion Pribeagu, urmata de "Generatia irosita, memoriile lui Silviu Brucan". (A.N.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.