Pe marginea manifestatiei de la Rostock au fost retinute aproximativ 125 de persoane, au anuntat, ieri, surse ale fortelor de ordine germane, mentionand ca 30 de ofiteri de politie au fost grav raniti in timpul incidentelor violente. Situatia parea s
Pe marginea manifestatiei de la Rostock au fost retinute aproximativ 125 de persoane, au anuntat, ieri, surse ale fortelor de ordine germane, mentionand ca 30 de ofiteri de politie au fost grav raniti in timpul incidentelor violente. Situatia parea sa scape de sub control sambata seara, cand manifestanti mascati au inceput sa lanseze pietre, sticle si cocktailuri Molotov impotriva politistilor, care au folosit, la randul lor, tunuri cu apa. Numarul persoanelor grav ranite in randul demonstrantilor nu a fost confirmat oficial, insa, din randurile organizatorilor s-a vehiculat cifra de 20. "Unii manifestanti au fost arestati intr-un mod atat de brutal, incat a trebuit sa fie internati in spital", a afirmat Silke Studzinsky, din grupul de asistenta juridica pentru manifestantii retinuti. Conform politiei, printre cei 2000 de manifestanti care au recurs la violente, existau numerosi cetateni rusi, japonezi, francezi, suedezi si spanioli. Cancelarul german, Angela Merkel, a carei tara detine presedintia Uniunii pana la sfarsitul lunii iunie, a decis sa se intalneasca personal cu sefii de stat si de guvern europeni pana la summitul UE. Intrevederile au ca scop stabilirea ultimelor detalii ale summitului G8, care va incepe miercuri la Heiligendamm. Ieri, invitatul sau la Berlin a fost premierul britanic, Tony Blair, aflat la mai putin de o luna de predarea sefiei Partidului Laburist si a conducerii Cabinetului londonez. Cei doi oficiali au abordat toate subiectele aflate pe ordinea de zi a reuniunii de la Heiligendamm.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.