Comisia federala de comert din SUA (Federal Trade Commission - FTC) investigheaza modul in care s-a facut achizitia firmei de publicitate online DoubleClick de catre compania de internet Google, informeaza BBC.
FTC a anuntat ca va investiga achizitia DoubleClick de catre Google dupa ce compania Microsoft a reclamat ca aceasta achizitie are efecte monopoliste asupra pietei de publicitate online.
Reprezentantii Google au declarat ca sunt convinsi ca FTC va aproba intelegerea cu DoubleClick si ca vor ajunge la concluzia ca aceasta achizitie nu reprezinta un pericol pentru competitie.
Compania de internet Google a anuntat in luna aprilie ca va achizitiona firma de publicitate online DoubleClick cu 3,1 miliarde de dolari, iar, in luna mai, Microsoft a anuntat cumpararea firmei de publicitate pe internet aQuantive pentru 6 miliarde de dolari.
Federal Trade Commission (Comisia federala de comert) este o agentiei independenta infiintata de guvernul SUA care are ca scop protectia consumatorului si eliminarea si prevenirea practicilor anticompetitionale.
Google este liderul mondial in cautarea de date prin internet si raspunde zilnic la peste 100 de milioane de cautari. De curand, Google a fost numit cel mai valoros brand din lume, devansand companiile General Electric si Microsoft. in 2006, Google a inregistrat venituri totale de peste 10 miliarde de dolari si un profit net de aproximativ 3 miliarde de dolari. Compania are peste 10.600 de angajati in intreaga lume.