Totodata, Remes a adus in discutie nevoia adoptarii unei decizii radicale in ceea ce priveste sprijinul acordat agriculturii din bugetul de stat, potrivit Mediafax. El a aratat ca finantarile trebuie limitate la anumite sectoare, stabilite in urma un
Totodata, Remes a adus in discutie nevoia adoptarii unei decizii radicale in ceea ce priveste sprijinul acordat agriculturii din bugetul de stat, potrivit Mediafax. El a aratat ca finantarile trebuie limitate la anumite sectoare, stabilite in urma unei analize privind prioritatile de dezvoltare. "Daca vom imparti in continuare toata saracia la toate sectoarele, vom ramane saraci", a avertizat ministrul. La finele lunii mai, Remes afirma ca balanta comerciala din domeniul agroalimentar va ramane deficitara cel putin cinci ani, in prezent fiind afectata de reducerea barierilor vamale la import si lipsa de competitivitate a produselor romanesti. Deficitul din comertul agoalimentar s-a ridicat anul trecut la 1,5 miliarde de euro, in crestere cu 16,5%, in contextul unor importuri de peste 2,4 miliarde euro, provenite in principal din state ale Uniunii Europene. In primele doua luni din acest an, exporturile au totalizat 152,6 milioane euro, in timp ce importurile au insumat 362,3 milioane euro. Remes s-a intalnit vineri cu reprezentanti ai sindicatelor din agricultura, iar sambata si duminica cu cei ai patronatelor si asociatiilor profesionale din domeniul vegetal, respectiv din sectorul zootehnic. (G.R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.