Presedintele rus, Vladimir Putin, a facut o serie de declaratii socante la intalnirea cu mass-media din statele G8, amenintarile directe la adresa securitatii europene fiind pigmentate cu "glumite". Presedintele rus, Vladimir Putin, a acor
 Presedintele rus, Vladimir Putin, a facut o serie de declaratii socante la intalnirea cu mass-media din statele G8, amenintarile directe la adresa securitatii europene fiind pigmentate cu "glumite". Presedintele rus, Vladimir Putin, a acordat un interviu cate unui reprezentant al presei din statele G8, organizatie al carui summit va avea loc peste putin timp in Germania, in care a facut afirmatii extrem de grave la adresa situatiei din America de Nord si din Europa. Putin a criticat in termeni ironici situatia din zonele in care exista democratiile consolidate. "Tragedia este ca sunt singurul democrat veritabil din lume. Vedeti ce se intampla in America de Nord. Sunt numai orori: torturi, persoane fara adapost, Guantanamo, detentii fara proces si fara ancheta", a spus Putin. "Vedeti ce se intampla in Europa: violente impotriva manifestantilor, utilizarea gloantelor de cauciuc, a gazelor lacrimogene", a continuat el. Ca si cum toate aceste afirmatii nu ar fi fost de ajuns, Putin s-a comparat cu Mahatma Gandhi, spunand ca dupa moartea acestuia nu mai are cu cine sta de vorba.

El Si Gandhi. Acest Gandhi contemporan a trecut apoi la amenintari directe catre partenerii europeni. "Daca o parte din arsenalul nuclear strategic american este localizat in Europa si expertii nostri militari recepteaza acest lucru ca pe o amenintare la adresa securitatii Rusiei, atunci rachetele noastre se vor repozitiona, pentru a atinge noi tinte in Europa", ameninta Putin. In opinia presei occidentale, locul Rusiei nu este in G8. "Este timpul ca G8 sa redevina G7", cred cei de la Daily Telegraph, iar The Times scrie ca este nevoie de o pozitie dura impotriva sistemului condus de la Kremlin.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.