Trei personaje din generatii diferite - trei perspective diferite, asadar - sustin un monolog interior centrat pe aceeasi tema: moartea doctorului din sat, personaj incomod si ciudat. Batranul colonel, fiica lui si nepotul indeplinesc, la fel ca in A
Trei personaje din generatii diferite - trei perspective diferite, asadar - sustin un monolog interior centrat pe aceeasi tema: moartea doctorului din sat, personaj incomod si ciudat. Batranul colonel, fiica lui si nepotul indeplinesc, la fel ca in Antigona - de unde si motto-ul cartii "Vijelia" de Gabriel Garcia Marquez - ritualul inmormantarii, desi un intreg sat se impotriveste. Astfel, Marquez traseaza primele linii ale realismului magic, dand nastere unui loc mitic si legendar: Macondo. In Anul Marquez - 80 de ani de la nastere, 40 de ani de la publicarea romanului "Un veac de singuratate" si 25 de ani de la primirea Nobelului pentru literatura - RAO publica (in Colectia "Biblioteca Gabriel Garcia Marquez) un nou roman de succes: "Vijelia". (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.