Corspondenta din Chisinau
Toti membrii grupului Ilascu sunt in prezent liberi. Autoproclamatele autoritati de la Tiraspol au pus capat celor 15 ani de detentie si in cazul lui Tudor Petrov Popa, ultimul detinut politic din grupul condamnat in 19
Corspondenta din Chisinau
Toti membrii grupului Ilascu sunt in prezent liberi. Autoproclamatele autoritati de la Tiraspol au pus capat celor 15 ani de detentie si in cazul lui Tudor Petrov Popa, ultimul detinut politic din grupul condamnat in 1992.

Ultimul detinut din grupul Ilascu, Tudor Petrov Popa, a fost pus ieri in libertate de asa-zisele autoritati din Transnistria. Dupa 15 ani de detentie, Petrov Popa a fost predat autoritatilor moldovene dupa aceeasi procedura aplicata sambata lui Andrei Ivantoc. Comunistii de la Tiraspol i-au comunicat faptul ca este considerat persona non grata si ca ii este interzis sa revina pe teritoriul autoproclamatei Republici Separatiste.

FARA INCIDENTE. Asemanarile cu punerea in libertate a colegului sau de suferinta, Andrei Ivantoc, se opresc insa aici. Nu au existat incidente pe parcursul procedurilor, fostul prizonier nu a fost bruscat si si-a manifestat bucuria de a-si revedea rudele si prietenii. "Totul este normal, daca se poate spune ca la inchisoare este normal", au fost cuvintele lui Petrov Popa, dupa care si-a exprimat multumirile fata de cei prezenti, fata de organizatiile internationale care l-au sustinut si fata de autoritatile romane. Cat despre planurile de viitor, Petrov Popa a spus: "Vreau sa ajung mai repede acasa, in primul rand voi pleca la sora mea".

Ilie Ilascu, Andrei Ivantoc, Tudor Petrov Popa, Alexandru Lesco si Petru Godiac au fost arestati, judecati si condamnati in 1992 de regimul de la Tiraspol pentru presupuse "acte de terorism" in timpul razboiului de pe Nistru, inclusiv uciderea a doi demnitari transnistreni. MAE roman a salutat intr-un comunicat eliberarea lui Tudor Petrov Popa din detentia ilegala, mentionand ca "gestul este tardiv".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.