Deutsche Telekom investeste 20 de milioane de dolari in compania de telefonie prin internet Jajah.com, care ofera posibilitatea de a face apeluri internationale sau interurbane, la preturi de convorbiri locale, catre numere de telefon mobil sau fix,
Deutsche Telekom investeste 20 de milioane de dolari in compania de telefonie prin internet Jajah.com, care ofera posibilitatea de a face apeluri internationale sau interurbane, la preturi de convorbiri locale, catre numere de telefon mobil sau fix, potrivit editiei online a ziarului The Guardian.
Aceasta este a treia runda de finantare primita de Jajah.com. Compania a obtinut in trecut fonduri din partea Intel si a unui grup de investitori printre care se numara fondul de investitii Sequoia Capital (unul dintre investororii Google, YouTube si PayPal).
Jajah.com a fost infiintata cu doi ani in urma de intreprinzatorii austriaci Roland Scharf si Daniel Mattes. "Scopul nostru initial a fost sa urmam modelul Skype. Ne-am propus sa avem, intocmai ca Skype, un milion de utilizatori dupa un an de functionare, dar in primul an am atras doua milioane de utilizatori", a declarat Daniel Mattes.
"Operatorii de telefonie din Europa spre deosebire de cei din America sunt constienti de faptul ca lumea se afla in schimbare, ceea ce ii face sa priveasca cu interes tehnologia de voce pe internet", a afirmat, pentru The Guardian, analistul companiei de cercetare Jupiter Research, Ian Fogg.
Jajah.com ofera utilizatorilor de internet din Romania posibilitatea de a face apeluri catre numere de telefon mobil sau fix din SUA la pretul de 7,4 centi pe minut.
Compania britanica Skype a fost cumparata de eBay in 2005 pentru suma de 2,6 miliarde de dolari.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.