Corina Vasile, profesoara liceanului Bogdan Costache, care s-a sinucis aruncandu-se de la fereastra acesteia, si sotul sau, Dragos Vasile, au trecut testul poligraf efectuat la sediul Politiei Capitalei. Potrivit unui comunicat remis de purtatorul de
Corina Vasile, profesoara liceanului Bogdan Costache, care s-a sinucis aruncandu-se de la fereastra acesteia, si sotul sau, Dragos Vasile, au trecut testul poligraf efectuat la sediul Politiei Capitalei. Potrivit unui comunicat remis de purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, procuror Stefan Crisu, Corina Vasile si sotul ei, Robert Dragos Vasile, au fost testati la poligraf in baza acordului lor prealabil.

Testarea la poligraf nu reprezinta, conform Codului de procedura penala, o proba admisibila in instanta, dar poate fi coroborata cu alte date de ancheta in vederea stabilirii adevarului judiciar.  Mai multe amanunte in update-ul nostru de la orele 21:00.
Comisie ministeriala de ancheta la Liceul "Lucian Blaga"  Ministrul Educatiei Cristian Adomnitei a trimis o comisie speciala de ancheta la Liceul "Lucian Blaga" din Capitala, unde preda profesoara Corina Vasile, ca reactie la decizia consililului profesoral de a nu sanctiona respectivul cadru didactic.

"Am trimis o comisie de ancheta la respectiva unitate de invatamant. Vreau sa atrag atentia ca Ministerul Educatiei nu va tolera astfel de comportamente si de aceea vom initia modificarea Statutului personalului didactic, astfel incat el sa interzica relatia dintre profesor si elev, iar in cazul in care vor aparea astfel de situatii, cadrul didactic sa fie exclus din sistem. Dupa ce vom avea o consultare cu toti responsabilii din invatamant, vom stabili cu exctitate textul de lege'', a declarat ministrul Educatiei.

Potrivit demnitarului, comisia ministeriala va  analiza decizia consiliului profesoral al liceului de a nu o sanctiona pe profesoara care a avut o relatie cu un elev si din cauza careia tanarul s-a sinucis.

"Nu cred ca o astfel de situatie poate fi tolerata. As vrea sa nu mai existe un astfel de caz in invatamant. Sunt foarte nemultumit de modul in care consiliul profesoral a gestionat acest caz. De aceea, astept urgent rezultatul anchetei'', a mai spus Adomnitei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.