Momeala
Nici o acuzatie nu a fost inregistrata impotriva mamei, dar situatia s-ar putea schimba dupa ce toate declaratiile martorilor vor fi centralizate de politie. In plus, mama neaga ca ar fi incercat sa isi vanda copilul spunand ca i
Momeala
Nici o acuzatie nu a fost inregistrata impotriva mamei, dar situatia s-ar putea schimba dupa ce toate declaratiile martorilor vor fi centralizate de politie. In plus, mama neaga ca ar fi incercat sa isi vanda copilul spunand ca incerca doar sa faca rost de mancare. Dar un martor a spus ca femeia, foarte murdara si infometata, a refuzat mancarea pe care oamenii i-o ofereau, spunand ca ea are nevoie de bani. Tanara romanca ar fi spus ca si-a vandut deja o fiica de trei ani pe 50 de euro pentru a-si ajuta familia si a precizat ca ar accepta o oferta similara si pentru Joana. Politia investigheaza si posibilitatea ca cei doi - femeia si barbatul de origine romana - sa foloseasca copilul drept momeala pentru a obtine banii, dupa care sa fuga, fara a-l mai da. De asemenea, autoritatile investigheaza si daca cei doi au legatura cu o serie de furturi si jafuri care au avut loc in ultimul timp in regiune. Potrivit altor date, o alta femeie, tot de nationalitate romana, a mai incercat sa vanda o fetita de zece ani, in acelasi sat, cu cateva zile in urma.
Negocieri cu bebelusi
Recent, cotidianul The Sunday People a relatat ca doi corespondenti care au pretins ca formeaza un cuplu ce nu poate avea copii au reusit sa negocieze cumpararea unui bebelus de o luna si trei saptamani de la o familie de romi din Buzau, pretul cerut pentru o fetita nou-nascuta fiind de 15.000 de euro. Sursa citata mai sustine ca cei doi jurnalisti ar fi dat o suma de bani familiei respective, fara a lua insa copilul, dupa care au anuntat autoritatile buzoiene. Politia si autoritatile pentru protectia copilului din Buzau s-au sesizat si au inceput cercetarile in urma articolului aparut in tabloidul britanic.
In urma audierii celor doi concubini buzoieni, Politia a concluzionat ca nu exista probe care sa-i incrimineze pe acestia. Politia a mai stabilit ca cei doi au primit 50 de lei dupa ce englezii s-au fotografiat cu copilul, parintii acestuia precizand ca nu au avut nici un moment intentia de a-si instraina copilul. Dosarul deschis de Politie in cazul celor doi concubini la care face referire publicatia engleza a fost declinat DIICOT-Biroul Teritorial Buzau, pentru infractiunile de trafic de persoane si de adoptie ilegala. In cazul primei infractiuni procurorii au dat solutia neinceperii urmaririi penale.
Potrivit procurorului Gabriela Ilie, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau, in cazul celei de-a doua infractiuni - adopstie ilegala - dosarul a fost disjuns, competenta fiind declinata in favoarea Parchetului de pe langa Judecatoria Buzau. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.