Trimisi si ajutati de biserica lor, Corina si Dragos Vasile plecau in America sa-si salveze casnicia. Vestea l-a dat gata pe Bogdan Costache. Testati cu detectorul de minciuni, cei doi soti au spus adevarul: Bogdan s-a aruncat pe geam. Cu capul inain
Trimisi si ajutati de biserica lor, Corina si Dragos Vasile plecau in America sa-si salveze casnicia. Vestea l-a dat gata pe Bogdan Costache. Testati cu detectorul de minciuni, cei doi soti au spus adevarul: Bogdan s-a aruncat pe geam. Cu capul inainte, ca in piscina!

Profa de romana Corina Vasile, al carui iubit a plonjat in gol de la etajul IX al apartamentului "de meditatii", si sotul ei, Dragos Vasile, au fost ieri la Politia Capitalei, unde au fost testati cu poligraful, in prezenta procurorului de caz Sorin Maciuc.

S-A ARUNCAT... Rezultatele de la detectorul de minciuni vor ajunge la Parchet peste cateva saptamani, dar procurorul de caz a fost deja informat de specialistul de la poligraf despre concluziile acestui test, dupa cum ne-au precizat surse judiciare. "Scopul testului cu poligraful a fost acela de a afla daca vreunul dintre cei doi soti sau amandoi l-au omorat pe Bogdan. Concluzia este ca nu. La intrebarile despre o eventuala crima, rezultatul testului a fost acela ca nu au avut un comportament simulat. Testul poligraf nu constituie proba admisibila in instanta, dar ofera indicii care se coroboreaza cu restul materialului de ancheta. Bogdan s-a aruncat", ne-a declarat ieri purtatorul de cuvant al Parchetului Capitalei, Stefan Crisu.

CA IN PISCINA. "Daca ar fi fost aruncat, ar fi fost mult mai multe urme, s-ar fi zbatut, am fi gasit ceva sub unghiile lui. Din analiza dinamicii evenimentului se poate concluziona ca modul de producere a incidentului a fost similar cu aruncatul in piscina, cu capul inainte, acesta practic neatingand pervazul si aerul conditionat din fata lui. A pus o mana pe rama si a sarit ca in piscina. S-a aruncat cu capul inainte, mod ce denota o hotarare extrema de a-si lua viata, spre deosebire de alti sinucigasi, care incearca sa-si asigure o eventuala renuntare la gest in ultimul moment. Nu au fost prelevate urme de pe aerul conditionat sau de pe pervazul geamului si nici nu se poate afirma ca acestea ar fi fost sterse, intrucat au fost gasite urme de praf", ne-a declarat sursa citata.

"MOBILUL"? Ceea ce l-a determinat pe Bogdan Costache sa recurga la gestul fatal de a-si lua viata a fost, se pare, o veste rea, care i-a naruit sperantele unei reimpacari, i-a omorat visul unei vieti impreuna cu Corina. "Se pare ca atunci a primit vestea ca sotii Vasile vor pleca in America, trimisi si ajutati de Biserica Adventista, pentru a-si salva casnicia", ne-au declarat surse judiciare. Potrivit sursei citate, formalitatile de obtinere a vizelor pentru SUA de catre Corina si Dragos Vasile au fost demarate mai demult, insa Bogdan ar fi aflat abia joi, 24 mai, acest lucru.Raspunsurile ei "Erai singura cu Bogdan in casa?"
Raspuns: "Da" "L-ai aruncat pe geam pe Bogdan?"
Raspuns: "Nu" "S-a aruncat singur?"
Raspuns: "Da!" "Sotul era acasa?"
Raspuns: "Nu" Raspunsurile lui "Erati acasa cand s-a petrecut incidentul?"
Raspuns: "Nu" "Erati la serviciu in acele momente?"
Raspuns: "Da!"
"L-ai aruncat pe Bogdan?"
Raspuns: "Nu"    Alta anchetaDespre "speta Corina Vasile", ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a vorbit ieri cu deputatii din Comisia de invatamant, interesati de subiect: "Este un caz nenorocit, de genul o mana spala pe alta, cum n-am pomenit!". Nemultumit de modul in care consiliul profesoral a gestionat acest caz (fara sanctionarea profesoarei), ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a trimis ieri o comisie speciala de ancheta la Liceul "Lucian Blaga" din Capitala unde preda Corina Vasile. El a avertizat ca noul statut va interzice relatia dintre profesor si elev, iar in cazul in care vor aparea astfel de situatii, cadrul didactic va fi exclus din sistem. (V.F.)


Protest ACMAsociatia Consumatorilor de Media (ACM) protesteaza fata de tabloidizarea subiectului "Profesoara si elevul sinucigas", prin incalcarea dreptului la viata privata si la imagine al celor implicati. "Protestam fata de faptul ca tragedia unei familii a fost transformata intr-o telenovela-reality-show difuzata in fiecare seara la principalele televiziuni. OTV a intrecut, ca de fiecare data, orice limita. Consideram inacceptabil faptul ca s-au difuzat fotografii facute tanarului imediat dupa deces, cu prim-planuri extrem de violente, dublate de comentarii brutale. Din pacate, presa scrisa a tinut pasul cu televiziunile", se arata in comunicatul ACM. (R.D.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.