Cei patru arestati in SUA sunt acuzati de a fi planuit atacarea aeroportului JFK, prin plantarea unor explozivi care sa arunce in aer rezervoarele si conductele de alimentare cu combustibili. Complotul a fost, insa, dejucat in timp util, asfel incat
Cei patru arestati in SUA sunt acuzati de a fi planuit atacarea aeroportului JFK, prin plantarea unor explozivi care sa arunce in aer rezervoarele si conductele de alimentare cu combustibili. Complotul a fost, insa, dejucat in timp util, asfel incat populatia nu a fost in pericol, a explicat Richard Kolko, purtator de cuvant al FBI. Potrivit autoritatilor americane, organizarea complotului a inceput in ianuarie 2006 pana in prezent. Unul dintre suspecti, Russell Defreitas, cetatean american nascut in Guyana si fost angajat al aeroportului, a fost arestat in Brooklyn. Alti doi - Abdul Kadir, fost membru al parlamentului din Guyana, si Kareem Ibrahim, din Trinidad-Tobago - sunt retinuti in Trinidad-Tobago. Al patrulea arestat este Abdel Nur, tot din Guyana. Complotistii au avut acces la o retea internationala de extremisti musulmani din SUA, Guyana si Trinidad, a indicat Ministerul Justitiei. Ancheta a fost ajutata de un informator, care a inregistrat conversatiile suspectilor, precizeaza Rompres. Planul terorist, conceput de Russel Defreitas si dejucat de FBI, ar fi produs "pagube mult mai grave decat cele inregistrate in urma atentatelor din 11 septembrie", a declarat unul dintre suspecti, citat de CBS. In cazul in care atacul asupra conductei de alimentare a aeroportului JFK ar fi fost pus in aplicare, atentatul ar fi dus la moartea a mii de persoane si ar fi declansat o catastrofa economica, au subliniat autoritatile federale, citate de marile agentii internationale de presa. Complotul, organizat sub numele de cod "Ferma de pasari", nu a depasit faza organizatorica, au precizat autoritatile americane. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.