Deputatul PNL Horea Uioreanu considera ca Parchetul ar fi trebuit sa se autosesizeze in cazul semnaturii duble ale senatorului PLD Gheorghe Flutur pe motiunea de cenzura a PD.

Deputatul Raluca Turcan a dezvaluit sambata cum a fost posibil
Deputatul PNL Horea Uioreanu considera ca Parchetul ar fi trebuit sa se autosesizeze in cazul semnaturii duble ale senatorului PLD Gheorghe Flutur pe motiunea de cenzura a PD.

Deputatul Raluca Turcan a dezvaluit sambata cum a fost posibil ca motiunea de cenzura a PD sa aiba doua semnaturi de la Gheorghe Flutur. "A fost o eroare a cuiva din secretariatul tehnic al PD. A doua semnatura a fost adaugata prin scanare", a precizat Turcan, citata de Rompres. Ea a evitat sa raspunda la intrebarea daca, din punct de vedere procedural, era corect ca semnaturile de sustinere a motiunii sa nu fie olografe, ci adaugate prin scanare. "A fost o eroare, iar cei de la PD vor da explicatii", a spus si liderul PLD, Theodor Stolojan.

Deputatul liberal Horia Uioreanu nu crede insa ca e vorba despre o eroare, ci despre un act intentionat in cazul caruia Parchetul ar fi trebuit sa se autosesizeze. "In cazul semnaturilor duble de pe motiunea de cenzura ale domnului Gheorghe Flutur, cred ca nu ar fi trebuit ca un parlamentar (n.r. - Gheorghe Funar - PRM) sa sesizeze organele de ancheta, ci acestea ar fi trebuit sa se autosesizeze. Nu este un caz de tentativa de fals, ci unul de fals in acte publice", a declarat ieri Horea Uioreanu. El si-a exprimat speranta ca aceasta lipsa de reactie a Parchetului sa nu fi fost provocata de implicarea politicului. "Acest caz nu este nebagare de seama sau o scapare, ci s-a facut totul intentionat. Si daca domnul Flutur are dubii fata de secretariatul PD, ar trebui ca, dupa ce va fi anchetat de Parchet, sa ii dea in judecata pe cei care i-au inselat vigilenta", a mai spus Horea Uioreanu. Deputatul conservator Ion Tundrea i-a acuzat, la randul sau, pe parlamentarii PD ca "in ultimele trei zile" au facut presiuni asupra sa pentru a semna motiunea de cenzura. Conservatorii vor hotari la inceputul acestei saptamani in Biroul Politic daca vor sustine sau nu motiunea democratilor.

CLARIFICARE. In ciuda problemelor generate de lipsa semnaturilor necesare, democratii sunt optimisti si anunta ca, foarte probabil, vor depune motiunea saptamana aceasta. Vicepresedintele PD, Cezar Preda, a declarat ieri ca stiau de la inceput ca vor intampina multe piedici in depunerea motiunii. Preda a aratat ca alti cinci sau sase parlamentari vor semna astazi pentru introducerea motiunii de cenzura impotriva Guvernului Tariceanu. Preda sustine ca "cele cinci sau sase semnaturi-surpriza pentru initierea motiunii provin de la PC, PRM si PSD", ordinea in care a enumerat partidele fiind "absolut intamplatoare". El a avertizat totodata ca democratii care mai deschid subiectul negocierilor cu PSD pe tema motiunii de cenzura "risca sa fie dati deoparte". "In functie de rezultatul motiunii, ne vom aseza in opozitie sau la putere, si asta va face ca PD si celelalte partide sa spuna ce doresc. Vor trebui sa-si asume transparent o anumita pozitie", a spus Preda.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.