Inculpat pentru terorism in Romania si condamnat la moarte de un tribunal irakian, Mohammad Munaf se afla deocamdata in custodia fortelor militare americane.

Extradarea sa in Romania, unde acesta este judecat in lipsa, a fost blocata in d
Inculpat pentru terorism in Romania si condamnat la moarte de un tribunal irakian, Mohammad Munaf se afla deocamdata in custodia fortelor militare americane.

Extradarea sa in Romania, unde acesta este judecat in lipsa, a fost blocata in decembrie 2005 de Monica Macovei. Fostul ministru al Justitiei a emis un ordin potrivit caruia statul sa nu ceara extradarea de la americani, ordin pe care Jurnalul National il prezinta in exclusivitate.


Ministerul Justitiei
Cabinetul ministrului
Ordin nr. 183/C

Ministerul Justitiei,
In temeiul dispozitiilor art. 67 alin. (9) din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciara internationala in materie penala,
Tinand cont de dispozitiile art. XI alin. (1) din Conventia de extradare incheiata si semnata la Bucuresti, la 23 iulie 1924, intre Romania si Statele Unite ale Americii,
Avand in vedere nota nr. 89.919 din 24 septembrie 2005 a Directiei Drept International, Cooperare Judiciara si Afaceri Juridice Externe,
Vazand si nota verbala nr. PS 7 - 2/28 din 30 noiembrie 2005 a Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti,
Constatand ca nu sunt intrunite conditiile de regularitate internationala pentru a se solicita extradarea din Statele Unite ale Americii a numitului Munaf Mohammad, nascut la 29 noiembrie 1962, in Irak, fiul lui Munaf si Suat, deoarece acesta nu se afla pe teritoriul SUA sau pe un teritoriu ocupat sau aflat temporar sub controlul acestora, astfel incat nu sunt incidente dispozitiile art. XI alin. 1 din Conventia de extradare incheiata si semnata la Bucuresti, la 23 iulie 1924, intre Romania si Statele Unite ale Americii,
Emite prezentul
ORDIN:
Art. 1. Cererea de extradare formulata de Curtea de Apel Bucuresti, Sectia I Penala, prin care se solicita extradarea din Statele Unite ale Americii a numitului Munaf Mohammad, nascut la 29 noiembrie 1962, in Irak, fiul lui Munaf si Suat, nu se transmite autoritatilor americane.
Art. 2. Prezentul ordin este adus la indeplinire de Directia Drept International, Cooperare Judiciara si Afaceri Juridice Externe se comunica Curtii de Apel Bucuresti si Parchetului de pe langa Curtea de Casatie si Justitie si poate fi atacat cu recurs in termen de 5 zile de la comunicare, in conditiile legii.
Ministerul Justitiei,
Monica Luisa Macovei
Dat in Bucuresti, la 5 decembrie 2005


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.