La capatul unui meci pe care l-au dominat in totalitate din punct de vedere tactic, "tricolorii" si-au luat aseara revansa in fata slovenilor, pentru barajul pierdut in 2001, si au facut un pas important spre turneul final al CE de anul viitor.
La capatul unui meci pe care l-au dominat in totalitate din punct de vedere tactic, "tricolorii" si-au luat aseara revansa in fata slovenilor, pentru barajul pierdut in 2001, si au facut un pas important spre turneul final al CE de anul viitor.

Golurile reprezentativei noastre au fost marcate abia in partea a doua de Gabi Tamas si de Banel Nicolita, ambii aflandu-se la prima reusita in tricoul nationalei.  FILM. Pana sa deschida scorul, desi au avut initiativa, tricolorii ori au cazut in plasa jocului la ofsaid practicat de sloveni, in prima repriza atacantii lui Piturca fiind semnalizati in afara jocului de sase ori, ori au fost brutalizati de jucatorii gazda, cinci slavi fiind si avertizati de centralul Douglas. Chiar si asa, Codrea ar fi putut deschide scorul, insa dupa ce l-a driblat pe portarul Handanovici si a ramas singur cu poarta goala, a sutat peste transversala (a€˜39). "Mi-a sarit putin mingea, dar acum nu mai conteaza ca am ratat, e bine ca am castigat", a spus mijlocasul Sienei la final. Foarte bine asezati in aparare de Matjaz Kek in prima parte, slovenii au cedat in repriza secunda, la golul lui Nicolita un merit deosebit revenindu-i lui Cesar, care a gresit ca in curtea scolii. "Am intalnit un adversar care a dat totul, in special din punct de vedere fizic, de aceea, in prima repriza, cand au fost proaspeti, slovenii au reusit sa ne blocheze. Ca in partea a doua n-au mai avut prospetime s-a vazut la golul lui Nicolita, cand fundasul lor a facut acea eroare din cauza oboselii", a spus selectionerul Romaniei, Victor Piturca, dupa terminarea partidei.

PROSTIE. Introdus de Piti in teren in locul lui Marica cu un sfert de ora inainte de final, Daniel Niculae nu a apucat sa joace decat patru minute, atacantul lui Auxerre, dar si Cesar fiind eliminati in urma unui clinci prostesc pe care acestia l-au avut chiar sub ochii arbitrului. Ambii vor lipsi peste patru zile, in partida de la Timisoara din echipa de start de aseara a slovenilor urmand sa mai lipseasca Sukalo si Koren, care au primit al doilea lor avertisment in aceste preliminarii.

REMARCA. "Ne-am atins jumatate din obiectiv, acum astept sa castigam si meciul de miercuri. Nicolita a facut din nou o partida extraordinara in deplasare, dupa cea cu Olanda, si s-a demonstrat ca am ales bine sa joc cu el in locul lui Florentin Petre. Si ceilalti jucatori au facut un meci bun, insa am sesizat si destule greseli individuale, chiar la fotbalistii importanti. Cred ca daca vom castiga si meciul de miercuri, putem sa ne gandim la turneul final al Campionatului European", a mai declarat Piturca. Gratie victoriei obtinute la Celje, Romania a trecut pe prima pozitie a clasamentului grupei G, devansand Olanda, cu care se afla la egalitate de puncte, 14, la golaveraj, "tricolorii" avand +8, fata de +6, cat au batavii.

ATMOSFERA. Cu o ora si jumatate inaintea inceperii meciului, in tribunele micutului stadion din Celje erau prezenti aproximativ 50 de suporteri ai gazdelor si circa 500 de romani, atat din tara cat si din strainatate. In incinta arenei si in imprejurul acesteia comerciantii vindeau bere alcoolizata, insa intre suporterii celor doua echipe nu s-au produs incidente.

Am fost la locul potrivit, la primul gol, pe care i l-am dedicat lui Bornescu. Am avut un meci foarte dificil. Vom avea emotii si la Timisoara. A fost mai greu ca in Olanda. Toata echipa a muncit" Gabriel Tamas

Nu m-am suparat ca am primit gol, golaverajul nu conteaza, punctele sunt importante. Bulgarii sunt agasanti, nu ne lasa in pace, lupta e deschisa in continuare intre noi, Bulgaria si Olanda" Victor Piturca

Se simte mirosul calificarii dar mai avem un meci greu, acasa cu slovenii. Ma bucur ca am inscris primul gol la echipa nationala si imi doresc foarte mult sa mai inscriu" Banel Nicolita


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin