Viata politica a Romaniei a cunoscut zilele acestea o premiera absoluta, unica in felul ei in istoria republicilor europene, obisnuita insa in republicile bananiere: un partid a incercat sa fraudeze Motiunea de cenzura! Ca sa depuna in Parlament Moti
Viata politica a Romaniei a cunoscut zilele acestea o premiera absoluta, unica in felul ei in istoria republicilor europene, obisnuita insa in republicile bananiere: un partid a incercat sa fraudeze Motiunea de cenzura! Ca sa depuna in Parlament Motiunea cu titlul propagandistic-agitatoric "Guvernul Tariceanu trebuie sa plece!", Partidul Democrat avea nevoie de 116 semnaturi.  Cu toate acrobatiile pentru a smulge semnaturi si de la alti parlamentari, nu s-a reusit sa se stranga numarul cerut de Constitutie pentru introducerea unei Motiuni de cenzura. Si atunci, distinsa conducere a partidului mai mult decat prezidential a apelat la o smecherie de cartier: l-a trecut pe Gheorghe Flutur de doua ori: o data cu litere de tipar, Gheorghe Flutur, si o data cu litere de mana, Flutur Gheorghe. Prinsi cu mata in sac, liderii PD au adus o scuza pe cat de penibila, pe atat de insultatoare: a fost o eroare a secretariatului PD, care s-a ocupat de strangerea semnaturilor. In dreptul celor doua nume apartinand aceleiasi persoane fizice se lafaie aceeasi semnatura: a lui Gheorghe Flutur.
Cum va fi reusit sa greseasca secretariatul PD o lista care contine totusi iscalitura de doua ori a lui Gheorghe Flutur ramane o enigma pe care, intr-o alta tara decat cea a lui Traian Basescu, ar dezlega-o Parchetul. Ar fi fost de asteptat ca Parchetul sa se autosesizeze pe loc.
Cum sa se autosesizeze Parchetul Laurei Kovesi la infractiune de fals intelectual comisa in vazul intregii natiuni cand e vorba de partidul lui Traian Basescu?
Admitand ca distinsa procuror general, adusa la Bucuresti de cuplul Traian Basescu-Monica Macovei pentru a-i transforma pe toti procurorii in tulusi, nu urmareste viata politica a tarii, senatorul Gheorghe Funar a depus plangere penala impotriva PD si PLD, formatiuni implicate in tarasenia cu semnatura.
Suntem tare curiosi sa vedem daca Parchetul General, atat de prompt cand e vorba de dusmani politici ai presedintelui, va da curs unei plangeri in care e vorba de amicii politici.
Din intreaga tarasenie se pot trage rapid cateva concluzii:
1. Presa Partidului Democrat, in frunte cu Oficiosul Evenimentul zilei,  a expediat faptul ca pe unul divers.
Sa ne imaginam ce s-ar fi intamplat daca infractiunea era comisa de PSD sau de PRM.
Analistii de casa ai presedintelui ar fi baut cucuta pe post de cerneala in paginile Evenimentului zilei si ar fi haulit tulnicariceste  in microfoanele lui Sorin Ovidiu Vantu.
Acum, cand frauda fatisa are drept autor partidul lui Traian Basescu, intamplarea e primita chiar cu bunavointa.
2) Gheorghe Flutur nu e un ciorditor de portofele. E lider PLD, fost ministru, cu pretentii de a fi premier.
La o asemenea personalitate o singura reactie ar fi fost admisa cand s-a descoperit frauda: sinuciderea in direct si la o ora de varf! Gheorghe Flutur continua sa traiasca bine mersi.
Si sa dea din gura impotriva clasei politice incapabile sa se reformeze.
3) Daca Partidul Democrat a incercat sa fraudeze Motiunea de cenzura, un document lesne verificabil, ce sa mai spunem atunci de Referendumul de la 19 mai 2007. Desfasurat intr-o lipsa de transparenta absoluta, beneficiind de tacerea complice a PSD, Referendumul a putut fi fraudat pe scara larga.
4. Presedintele absolut al PD, Traian Basescu nu osteneste cerand reformarea clasei politice. Din discursurile sale se intelege ca actuala clasa politica e in stare de orice marsavie pentru a-si realiza interesele oculte.
Ori de cate ori a venit vorba de a cobori in realitatea concreta, Traian Basescu a declarat ca Partidul Democrat nu face parte din aceasta clasa politica autohtona, careia el ii proclama zi de zi si ceas de ceas agonia. Tentatia de fraudare a Motiunii de cenzura inscrie Partidul Democrat in randurile clasei politice denuntate de domnul presedinte. PD se da de ceasul mortii sa revina la guvernare. I-au impus-o grupurile de interese nelegitime, care vad, turbate de ciuda, ca grupurile de interese oligarhice ale PNL se infrupta din banii Uniunii Europene, in timp ce ele, care au varat sume colosale in revenirea lui Traian Basescu la Cotroceni, au ramas cu buza umflata. Asa se explica introducerea Motiunii de cenzura ce are drept scop debarcarea Guvernului Tariceanu.
Pentru a o introduce, PD nu s-a dat in laturi de la a cumpara semnaturile unor parlamentari de la alte partide sau ale unor parlamentari independenti.
N-are importanta ca iscaliturile nu-si au temeiul intr-un program politic sau intr-o credinta. La o adica, pentru a ajunge la putere, nu e de ocolit nici negustoria cu alti parlamentari, nici santajarea cu dosarul la DNA, nici fagaduiala unei ciozvarte. Traian Basescu s-a intors la Cotroceni cu dreptul dat de popor sa vada si sa vorbeasca.
De ce nu vorbeste despre politicianismul mizer al PD in cazul semnaturilor pentru Motiunea de cenzura? L-au legat la ochi cu cele 40 de milioane de euro din campania pentru Referendum?!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.