O victorie, azi, impotriva Sloveniei, la Celje, alaturata unui nou succes, miercuri, la Timisoara, in fata aceleiasi echipe, ne-ar duce mult mai aproape de Euro 2008. Primul pas, in aceasta seara de la ora 21,45, in direct la TVR1.

Nationa
O victorie, azi, impotriva Sloveniei, la Celje, alaturata unui nou succes, miercuri, la Timisoara, in fata aceleiasi echipe, ne-ar duce mult mai aproape de Euro 2008. Primul pas, in aceasta seara de la ora 21,45, in direct la TVR1.

Nationala Romaniei disputa in aceasta seara a 6-a sa partida in preliminariile pentru Campionatul European din 2008, elevii lui Victor Piturca avand in fata, la Celje, echipa similara a Sloveniei, formatie care ne-a lasat un gust amar in urma cu 6 ani, cand ne-a eliminat din drumul spre CM 2002. Ranile s-au cicatrizat, amintirile nu ne mai chinuiesc, iar tricolorii au nevoie in aceasta seara, poate mai mult ca oricand, de cele trei puncte puse in joc. Trei puncte azi, plus inca trei peste patru zile, in returul cu Slovenia care se va disputa miercuri la Timisoara ar insemna un pas urias al nationalei noastre spre revenirea, dupa 8 ani, la un nou turneu final de mare importanta.
Echipa Romaniei se afla de joi seara in Slovenia, iar antrenamentul de ieri a fost deschis presei doar cateva minute. Ca de obicei, relatiile selectionerului cu presa au fost reci, ba chiar inghetate la un moment dat, atunci cand Piturca a anuntat ca anuleaza conferinta de presa pe care o avea programata cu ziaristii romani. Motivul? Mereu acelasi: Piturca s-a suparat dupa ce doi operatori de televiziune i-au filmat pe jucatori in momentul in care plecau din Ljubljana, spre Celje, pentru antrenamentul oficial...
Pana la urma, cu chiu, cu vai, selectionerul a facut o declaratie de complezenta, spunand ca reprezentativa Romaniei trebuie sa realizeze ce si-a propus in meciul cu Slovenia, o victorie sau, in cel mai rau caz, un egal. "Foarte placut nu va fi daca nu vom castiga, dar pana la urma suntem echipa mai valoroasa acum si victoria trebuie sa fie de partea noastra. Insa trebuie sa demonstram asta si pe teren, nu doar sa vorbim. Va fi foarte greu, cine va fi mai motivat si mai concentrat si cine va avea sansa mai mare va castiga meciul de maine", a afirmat Piturca.
Ultimele 15 minute ale antrenamentului, care a durat circa 100 de minute, au fost deschise presei, iar atunci jucatorii au fost impartiti in doua echipe, componenta acestora dandu-ne de inteles care va fi formula de start de azi: Lobont - Contra, Tamas, Chivu, Rat - Nicolita, Codrea, D. Stoica - Zicu - Cl. Niculescu, Mutu. Oponentii titularilor au fost Bornescu - Badoi, Goian, Muresan - st. Radu - Fl. Petre, Plesan, Adr. Cristea, Rosu - D. Niculae, Marica. La finalul antrenamentului Cristian Chivu, Florentin Petre si Razvan Rat au executat lovituri libere din afara careului la poarta aparata de Lobont, iar la poarta aparata de Bornescu, selectionerul si Adrian Mutu s-au intrecut in executarea loviturilor de la 11 metri.

Cotidianul sloven Vecer a laudat "brazilienii Balcanilor" si avertizand asupra fortei acestora. "Romanii nu se tem de istoria experientelor negative din trecut si stiu foarte bine ca actuala echipa a Sloveniei este departe de generatia lui Zahovici, care i-a mancat in urma cu cinci ani", a scris Vecer, care se intreaba: "Cine il opreste pe Mutu?".

Al 6-lea meci direct
Partida dintre echipele nationale ale Sloveniei si Romaniei, din preliminariile Campionatului European din 2008, este a sasea intalnire directa, fiecare formatie reusind cate o victorie, iar trei meciuri s-au incheiat la egalitate.
Primul meci dintre cele doua formatii a fost unul amical, a avut loc la 1 iunie 1994, la Bucuresti, si s-a incheiat la egalitate, scor 0-0. Singura victorie a Romaniei, scor 2-0, s-a inregistrat la 1 martie 2006, la Larnaca, in cadrul celei de-a X-a editii a turneului international din Cipru. Golgheterii grupei sunt Martin Petrov si van Persie, ambii cu cate patru reusite, urmati de Mutu, Marica si Serghei Kornilenko, cu cate trei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.