6.000 de familii ale unor bosniaci musulmani ucisi in timpul masacrului de la Srebrenita vor da luni in judecata Olanda si Organizatia Natiunilor Unite, pe care le considera partial responsabile pentru genocidul comis in 1995 in orasul


6.000 de familii ale unor bosniaci musulmani ucisi in timpul masacrului de la Srebrenita vor da luni in judecata Olanda si Organizatia Natiunilor Unite, pe care le considera partial responsabile pentru genocidul comis in 1995 in orasul bosniac.

"In ultimii ani, am construit o argumentatie puternica impotriva Olandei si a ONU", a declarat firma de avocatura Van Diepen Van der Kroef, care reprezinta familiile victimelor.

In timpul razboiului din Bosnia (1992-1995), Srebrenita era considerata o zona sigura, fiind pazita de trupe olandeze sub mandat ONU. Dar in iulie 1995, olandezii, considerindu-se amenintati de trupele armate sirbesti (Armata Republicii Srpska) conduse de Ratko Mladici, au abandonat zona. Militarii lui Mladici, asistati de trupele paramilitare din Serbia, "Scorpionii", au executat 8.000 de bosniaci musulmani, majoritatea barbati. Masacrul de la Srebrenita este considerat cel mai mare genocid comis in Europa de la cel de-Al Doilea Razboi Mondial.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.