Cei care doresc obtinerea permisului de conducere vor sustine proba teoretica intr-un nou sistem. Ministrul secretar de stat din cadrul Ministerului Administratiei, Victor Paul Dobre a anuntat ca examinarea se va face electronic. „Speram ca pa
Cei care doresc obtinerea permisului de conducere vor sustine proba teoretica intr-un nou sistem. Ministrul secretar de stat din cadrul Ministerului Administratiei, Victor Paul Dobre a anuntat ca examinarea se va face electronic. „Speram ca pana la sfarsitul lui 2007 sa introducem au nou sistem de organizare a examenului teoretic pentru obtinerea permiselor de conducere. Este vorba despre un sistem informatic, se va folosi calculatorul. Candidatul va vizualiza intrebarile pe un ecran si le va bifa cu ajutorul unui joy-stick, iar finele examenului se va afisa imediat nota obtinuta”, a spus Dobre. Secretarul de stat a anuntat ca acest sistem va fi aplicabil spre sfarsitul anului pentru ca, in momentul de fata, specialistii lucreaza la crearea unui soft care sa permita sustinerea examenelor pentru permisul auto in acest fel.


Vine campania electorala: pensionarii mitingisti au primit promisiuni de „puncte” si bilete la bai

Ministrul muncii a declarat la Galati ca va propune Guvernului majorarea alocatiei pentru biletele de odihna si tratament, dublarea punctului de pensie pentru agricultori si cresterea cu pana la 50% a valorii punctului de pensie pentru cei care au lucrat in conditii grele de munca.

Potrivit ministrului muncii, revendicarile pensionarilor galateni, care au marsaluit, pe 26 mai, pe strazile orasului cerand pensii mai mari, au fost transmise Guvernului, care le-a aprobat si a determinat astfel inceperea unor analize serioase asupra posibilitatilor de acordare a majorarilor cerute de varstnici. Cea mai importanta propunere preluata de ministrul muncii este cea referitoare la majorarea substantiala a valorii punctului de pensie pentru muncitorii incadrati in grupe superioare de munca. "Recalcularea pensiilor stabilite inainte de aparitia Legii 19 nu a repetat influentele sporului la vechime cuvenit muncii in grupele superioare de munca, grupa intai si grupa a doua.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.