Primaria Suceava vrea sa vanda terenul de sub CET ca sa stinga o datorie istorica pe care o are fata de SC Termica SA Suceava si care se ridica la 34 de milioane de lei. Anuntul a fost facut in conferinta de presa, de primarul Ion Lungu, in opinia ca
Primaria Suceava vrea sa vanda terenul de sub CET ca sa stinga o datorie istorica pe care o are fata de SC Termica SA Suceava si care se ridica la 34 de milioane de lei. Anuntul a fost facut in conferinta de presa, de primarul Ion Lungu, in opinia caruia aceasta ar fi o solutie echitabila pentru ambele parti. Pe de o parte, in acest fel s-ar stinge o datorie uriasa care atarna de gatul primariei de fiecare data cand aceasta vrea sa contracteze un imprumut pentru investitii. De altfel, primarul Ion Lungu a recunoscut, public, ca nici nu sunt atatea lichiditati pentru a se plati datoria care s-a acumulat inca de la inceputul anilor 2000. De cealalta parte, in cazul in care societatea de termoficare va avea recunoscuta proprietatea asupra terenului, atunci va putea fi mai atractiva pentru o eventuala privatizare. "Cei de la Termica vor sa aiba tot terenul de sub CET. Va fi o discutie publica. Termica este o investitie viabila in masura in care se fac modernizari cum ar fi montarea unei turbine pe gaz si se va reglementa mai bine piata energiei electrice", a declarat primarul Sucevei, precizand ca nu se pune problema unei privatizari in sensul instrainarii 100% a societatii.
Procese pentru terenuri
Pe de alta parte, exista procese intre Termica si administratiile locale cu privire la proprietatea asupra terenurilor. "stiu ca este un proces pe rol. Mai intai sa se judece acest proces", ne-a declarat directorul general al SC Termica SA Suceava, Constantin Placinta. Potrivit acestuia, suprafata de sub CET este de 158 de hectare, insa aproape jumatate din aceasta se intinde si pe teritoriul administrativ al localitatilor Salcea si Ipotesti.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.