In cadrul celei de-a cincea Gale a Societatii Civile, care a avut loc pe 31 mai la Teatrul National din Bucuresti, Proiectele "Verde, cine n-are pierde" al organizatiei "Salvati Dunarea si Delta - Academia Catavencu" si "Banii si Bugetul" al organiza
In cadrul celei de-a cincea Gale a Societatii Civile, care a avut loc pe 31 mai la Teatrul National din Bucuresti, Proiectele "Verde, cine n-are pierde" al organizatiei "Salvati Dunarea si Delta - Academia Catavencu" si "Banii si Bugetul" al organizatiei "Junior Achivement Romania" au primit Marele Premiu.
Printre proiectele nominalizate pentru distinctia cea mare s-au numarat si "Petrila - periferia culturala europeana" al Societatii Culturale Conditia Romana si "Centrul pentru asistenta sociala si ingrijire la domiciliu pentru varstnici" al Fundatiei Solidaritate si Speranta. Anul acesta, Gala a avut patru categorii de concurs, fiecare avand doua sectiuni de premii si 118 de proiecte inscrise in competitie, din partea a 92 de organizatii neguvernamentale, grupuri de initiativa si persoane fizice din toate regiunile tarii.
Astfel, la Categoria A, Sectiunea Educatie si Cercetare, castigator a fost proiectul "Saptamana Bologna in universitati", Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti si "Singur acasa", Asociatia alternative sociale.
La Sectiunea Arta si Cultura, marii castigatori au fost proiectul colegului nostru, Ion Barbu, "Petrila - periferia culturala europeana" si "Festivalul international de teatru de la Sibiu", Fundatia "Democratie prin Cultura".
Juriul din acest an al Sectiunii Educatie si Cercetare si al Sectiunii Arta si Cultura a fost format din Catalin Stefanescu, realizator TVR 1, Dan C. Mihailescu, istoric literar, realizator Pro TV, Laura Grunberg, asistent de program in cadrul UNESCO-CEPES, Simona Velea, cercetator stiintific principal III, Institutul de Stiinte ale Educatiei.
Anul acesta, festivitatea de premiere din cadrul Galei Societatii Civile a fost precedata de doua seminarii ale caror teme au reiesit din discutiile si intalnirile anterioare cu reprezentantii sectorului neguvernamental.
Incepand cu 2007, intre doua editii succesive ale Galei Societatii Civile vor avea loc mai multe evenimente, care vor reuni sectorul non-profit, iar mare parte a dialogului se va desfasura in spatiul virtual, prin intermediul site-ului, care va fi extins pentru mai multe functiuni. Un proiect al Millenium Communications, Gala Societatii Civile este cel mai amplu eveniment conceput pentru sustinerea celor mai valoroase proiecte sociale ale sectorului neguvernamental din Romania si pentru promovarea initiativelor civice care imbunatatesc viata comunitatilor. (M.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.