In mare secret, Garda Financiara Iasi a definitivat o ancheta exploziva care scoate la iveala afacerile subterane care se fac la cel mai inalt nivel al Directiei de Finante Publice Iasi. Pe-trica Dobos, fratele lui Anton Dobos, directorul Directiei G
In mare secret, Garda Financiara Iasi a definitivat o ancheta exploziva care scoate la iveala afacerile subterane care se fac la cel mai inalt nivel al Directiei de Finante Publice Iasi. Pe-trica Dobos, fratele lui Anton Dobos, directorul Directiei Generale a Finantelor Iasi, a fost depistat cu 91 de sticle de un litru cu alcool fara eticheta care erau puse in vanzare de societatea acestuia, Doby SRL din comuna Rachiteni, judetul Iasi. Ancheta a fost demarata de politistii pascaneni pe baza unor informatii conform carora Petrica Dobos a folosit in comert alcool de contrabanda.
Din informatiile detinute pana in prezent, alcoolul este de la Fabrica de Alcool Adjudeni, judetul Neamt, localitate aflata la doar 3 kilometri de Rachiteni. Fratele sefului de la Fisc risca dosar penal pentru evaziune fiscala. Comisarii de la Garda Financiara au confiscat intreaga cantitate de marfa netimbrata si au acordat o sanctiune de 100 milioane lei vechi. Petrica Dobos poate fi acuzat de comisarii de la Garda Financiara si de faptul ca prin introducerea in comert a alcoolului de contrabanda a incercat sa pacaleasca statul, prin neplata accizelor. In acest caz poate aparea un conflict de interese, deoarece, conform procedurilor, alcoolul ar trebui dat in custodia Finantelor, adica institutiei patronate de fratele lui Petrica Dobos.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.