Adrian Nastase considera ca actiunea DNA, care l-a trimis in judecata in dosarul "Matusa Tamara", "nu face decat sa readuca pe agenda publica subiectul Adrian Nastase, pentru a deturna atentia, intr-o perioada de scandaluri intretinute de actualul pr
Adrian Nastase considera ca actiunea DNA, care l-a trimis in judecata in dosarul "Matusa Tamara", "nu face decat sa readuca pe agenda publica subiectul Adrian Nastase, pentru a deturna atentia, intr-o perioada de scandaluri intretinute de actualul presedinte al tarii si in contextul posibilei activari a clauzei de salvgardare".
Adrian Nastase sustine, intr-un comunicat postat pe siteul personal, ca, inainte de numirea sa in functia de premier, nu l-a cunoscut pe Ioan Melinescu si considera inadmisibil ca actiunea DNA impotriva sa sa fie bazata pe "un denunt apartinand unui infractor notoriu".
"Este inadmisibil ca o astfel de actiune publica, de denigrare din partea procurorilor DNA sa fie declansata si fundamentata pe baza unui denunt apartinand unui infractor notoriu, nementionat in comunicatul DNA, pentru ca, in mod evident, ar fi fost afectata credibilitatea demersului de acuzare planificat impotriva mea. Arestarea denuntatorului s-a a produs in timpul mandatului meu si el se afla in inchisoare, la momentul denuntului. Pe denuntator nu l-am cunoscut si, ca atare, nu am purtat nici un fel de discutii cu acesta nicaieri iar denuntul a fost evident facut pentru a se putea obtine eliberarea sa conditionata", spune Adrian Nastase. "In conditiile in care am confirmat, inca din anul 2000, prin declaratia de avere care, la acea data, in raport de prevederile legale nu era publica (dar care se afla depusa la Camera Deputatilor), existenta si celelalte elemente legate de cont, este evident ca nu aveam nici un interes sa promit numirea lui Ioan Melinescu pentru a decide distrugerea <<dosarului>> sotiei mele", arata Adrian Nastase. Acesta a mai declarat ca "anterior numirii ca prim-ministru, nu l-a cunoscut pe Ioan Melinescu, care era membru al Oficiului din anul 1999, numit in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei, avand girul moral si profesional al ministrului Justitiei de la acea vreme, Valeriu Stoica". "De altfel, la data la care DNA pretinde ca a existat intelegerea, nu erau finalizate alegerile parlamentare din anul 2000, si deci nu exista certitudinea numirii mele in calitate de prim-ministru. Numirea lui Ioan Melinescu in functia de presedinte al O.N.P.C.S.B. s-a facut printr-o hotarare a Guvernului, prin urmare decizia a fost colectiva si nu individuala a primului-ministru. In luna aprilie 2004, Ioan Melinescu a fost revocat din calitatea de presedinte, dar si de membru al Oficiului, de Guvernul pe care il conduceam, iar, in luna iulie 2004, noul presedinte al Oficiului a inceput sa formuleze sesizari penale impotriva d-lui Ioan Melinescu, sustinand ca acesta nu a solutionat o serie de dosare, ca nu a sesizat organele de urmarire penala, fara insa a depista in controalele efectuate pretinsa sustragere a <<dosarului>> in care figuram", arata Adrian Nastase. Acesta a precizat ca, in urma "aparitiei in presa, in cursul anului 2006, inainte de a fi declansata urmarirea penala, a unor asa-zise extrase din dosar, am formulat plangeri, prin care solicitam stabilirea modului in care s-a ajuns la divulgarea acestor documente pretinse a nu mai exista. Nu am primit nici un raspuns pana in momentul de fata, in schimb exista acuzatii cu privire la distrugerea respectivului dosar". (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.