Ion Profir si Daniel Scanteie sunt romanii care au reusit sa perforeze poarta celebrei Juventus Torino, in competitiile oficiale. Prima lovitura a dat-o galateanul, in urma cu 19 ani. Sortii nu au fost blanzi

Ion Profir si Daniel Scanteie sunt romanii care au reusit sa perforeze poarta celebrei Juventus Torino, in competitiile oficiale. Prima lovitura a dat-o galateanul, in urma cu 19 ani. Sortii nu au fost blanzi cu Otelul, condus atunci de Cornel Dinu, in primul tur al Cupei UEFA. Ion Profir executa, in partea a doua a meciului, penalty-ul care avea sa aduca victoria moldovenilor. "Am castigat cate 20.000 de lei, o avere pentru acea vreme", rememoreaza cel care a avut tupeul sa se prezinte la punctul de la 11 metri. "10.000 aveam pentru egal, 3.000 daca pierdeam la o diferenta sub trei goluri", povesteste actualul antrenor de la Scoala de Fotbal a lui Ion Viorel. La Torino a fost 5-0. "Nici nu ne gandeam la calificare. Noi am plecat acolo pentru afaceri. Icre negre, video-uri si altele. Am ajuns la stadion cu putin inaintea meciului, pentru ca negocierile din bazar s-au prelungit", isi aminteste Ion Profir.

Cu tricoul in rama!
Actualul director sportiv al echipei FCM Bacau, Daniel Scanteie, pastreaza in vitrina cu trofee tricoul lui Ciro Ferrara. Cel poreclit "Musca" a fost autorul golului cu care Ceahlaul remiza, in anul 1999, pe propriul teren, cu aceeasi formatie. "Am dat cu cap!", se amuza Scanteie. Returul s-a jucat la Cesena si s-a incheiat 0-0, italienii calificandu-se. "Domnul Stefan ne-a dat cate 2.000 de dolari. Iesisem onorabil din competitie", spune Daniel. Isi aminteste: "Am crezut ca ratez tricoul lui Ferrara (foto jos). Am vrut sa fac schimb la Piatra- Neamt, dar el a spus ca dupa meciul din Italia. S-a tinut de cuvant. A venit la mine si mi l-a dat".

Italianul Abbiati a refuzat Steaua
Steaua a facut o oferta de transfer portarului italian Christian Abbiati , imprumutat de Milan la
AC Torino pentru sezonul trecut. Initial, fotbalistul in varsta de 30 de ani fusese de acord, dar s-a razgandit ieri seara.
"E foarte greu sa convingi jucatori de top sa vina in Romania. Se tem de tara, nu de campionatul de fotbal. Abbiati a fost incantat la inceput sa joace in Champions League, i-am satisfacut si cererea financiara, dar a cerut apoi garantii pentru familie. Ce putem noi sa facem ca sa-l convingem ca Romania este, totusi, o tara sigura!?", ne-a declarat suparat un oficial al Stelei. O alta optiune a clubului din Bd. Ghencea este Juan Pablo Carrizo (23 de ani), titularul postului de portar la River Plate.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.