PD a incercat sa redepuna ieri motiunea de cenzura impotriva Guvernului Tariceanu, dar a inregistrat un nou refuz, determinat de data aceasta de retragerea liberalului Mihail Lupoi de pe lista initiatorilor.
Dupa remedierea problemei provocate d
PD a incercat sa redepuna ieri motiunea de cenzura impotriva Guvernului Tariceanu, dar a inregistrat un nou refuz, determinat de data aceasta de retragerea liberalului Mihail Lupoi de pe lista initiatorilor.
Dupa remedierea problemei provocate de aparitia de doua ori pe lista semnatarilor a senatorului Gheorghe Flutur, democratii au incercat, din nou, ieri sa depuna motiunea de cenzura. Fara prea mult noroc insa deoarece, intre timp, conducerea PNL a reusit sa-l convinga pe senatorul liberal Mihail Lupoi sa-si retraga semnatura, sub presiunea excluderii din partid. Cererea parlamentarului PNL a fost insa trimisa la Camera Deputatilor, la Senat neexistand inregistrata o astfel de solicitare. Prin urmare, in momentul redepunerii motiunii, democratii s-au trezit in situatia ca la Senat textul sa fie primit, iar la Camera Deputatilor sa fie refuzat de presedintele Bogdan Olteanu. "In acest caz, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, va returna motiunea (...) pentru completarea acestei liste, dar motiunea este depusa regulamentar si inregistrata la Senat", a explicat liderul deputatilor PD, Cristian Radulescu. Acesta a mai spus ca PD considera motiunea ca fiind "oficial si regulamentar depusa", urmand ca pana luni, cand va avea loc sedinta Birourilor Permanente ale celor doua Camere, sa fie procurata "inca o semnatura, cel putin". "Suntem in continuare intr-o situatie absolut jenanta pentru Parlament. Continua sa nu se intruneasca numarul de semnaturi necesare. A fost adaugata semnatura domnului Nati Meir. Intre timp insa, unul dintre semnatari si-a retras semnatura", a declarat la randul sau, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu.
"stiu ca se exercita presiuni extraordinare de catre PNL asupra unor parlamentari, in special a celor independenti, pentru a-si retrage semnaturile de pe motiune. Este un gest de intimidare care reflecta disperarea Guvernului Tariceanu", a declarat ieri liderul PD, Emil Boc. Lucru confirmat, intr-un fel, tocmai de retragerea liberalului Mihail Lupoi de pe lista in urma unor discutii avute atat cu liderul grupului PNL din Senat, Puiu Hasotti, cat si cu secretarul general al PNL, Dan Motreanu, dar si a avertizarii ca va fi exclus din partid.
Incercari de convingere a semnatarilor sa-si retraga numele au venit insa si din partea PSD. "Senatorul Neculai Apostol s-a razgandit. El era interesat sa cada Guvernul Tariceanu. Cand i-am explicat ca prin aceasta motiune nu cade Guvernul Tariceanu, s-a razgandit si si-a retras semnatura", a declarat Geoana.
Un alt sustinator, deputatul independent Daniel Ionescu, a recunoscut la randul sau ca a fost contactat de reprezentanti ai PSD pentru a-si retrage semnatura, dar a refuzat sa-si schimbe optiunea.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.