Ion Moraru va fi director interimar la RomaniaFilm in urma votului Consiliului de Administratie (CA) al RADEF, el urmand sa-l inlocuiasca pe Mihail Tintea incepand cu 22 iunie, a declarat Demeter Andras, director in MCC, citat de Mediafax. Desi anunt
Ion Moraru va fi director interimar la RomaniaFilm in urma votului Consiliului de Administratie (CA) al RADEF, el urmand sa-l inlocuiasca pe Mihail Tintea incepand cu 22 iunie, a declarat Demeter Andras, director in MCC, citat de Mediafax. Desi anuntase ca pe functie va fi numit Marian Barut, Demeter, directorul Directiei Diversitate cultura si membru in CA al RADEF, spune ca in sedinta de joi dimineata, s-a decis prin vot ca Moraru sa ocupe postul pe o perioada de trei luni, cu posibilitatea de prelungire pana la sase. Decizia in cazul lui Tintea vine dupa ce, in 14 mai, CA al RADEF votase schimbarea acestuia din functie. Cateva zeci de sindicalisti din Sindicatul liber RomaniaFilm s-au adunat joi dimineata in fata sediului RADEF cerand demisia ministrului Culturii, Adrian Iorgulescu, pentru ca acesta intentioneaza sa-l numeasca in functia de director interimar al regiei pe Marian Barut. Ei au fost sustinuti si de reprezentanti ai CNS Cartel Alfa, sindicatul la care sunt afiliati. Potrivit sindicalistilor, "Barut este un om patat pentru ca a facut afaceri ilegale pe vremea cand detinea functii in CNC si RomaniaFilm. In fata sediului RADEF au fost postate pancarde cu textele" Iorgulescu demisia", "Jos Barut", Marian Barut, director general al bancilor din Cismigiu" si "Opriti jaful cinematografelor". Sindicalistii au protestat si fata de strategia de vanzare a cinematografelor facuta de MCC, precum si fata de trecerea cu titlu gratuit a unor cinematofgrafe din subordinea RADEF in cea a autoritatilor locale. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.