CNSAS i-a admis contestatia senatorului liberal Mircea Cosea la decizia de politie politica.

Decizia de acceptare a contestatiei a fost luata in ultima sedinta a Colegiului, cu doar trei voturi impotriva. Daca in cazul lui Serban Mi
CNSAS i-a admis contestatia senatorului liberal Mircea Cosea la decizia de politie politica.

Decizia de acceptare a contestatiei a fost luata in ultima sedinta a Colegiului, cu doar trei voturi impotriva. Daca in cazul lui Serban Mihailescu, "albirea" s-a facut pe muchie de cutit, pentru Mircea Cosea sapte dintre cei 11 membri ai Colegiului au votat favorabil. Argumentul sustinatorilor lui Cosea a fost acela ca aparitia numelui sau pe o lista cu ofiteri acoperiti, provenind din arhiva DIE, nu poate constitui in sine o dovada de politie politica. In perioada comunista, el a lucrat la misiunea ONU si a facut studii in Italia. Primul verdict dat de CNSAS a fost, ca si in cazul lui Serban Mihailescu, ca nu a facut politie politica, dar ca a fost ofiter sub acoperire. Pentru ca legea nu prevede posibilitatea de a face aceasta specificare in decizia CNSAS, la cererea unor membri ai Colegiului, votul a fost reluat citeva luni mai tirziu, iar rezultatul le-a fost celor doi parlamentari nefavorabil. Ei au facut contestatie, care le-a fost admisa in final.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.